Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


KOMM afviser at lokalradiofrekvenser skal kunne sælges på auktion
Mandag 8. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der var i dag mandag sidste frist for afgivelse af høringssvar på det nye forslag til lov om ændring af radio- og fjernsynsvirksomhed. De kommercielle lokale radio- og tv-stationers brancheorganisation KOMM er generelt positiv overfor det nye lovforslag - bl.a. er organisationen helt med på nedlæggelse af lokalradionævnene, og man er glade for nye vilkår for networking. Men KOMM advarer mod, at der stilles for store krav til lokal nyhedsformidling - og om at det ikke vil kunne hænge sammen, hvis lokalradiofrekvenser skal på auktion. Nye regionale FM-frekvenser mener KOMM dog gerne må sælges til højestbydende.
KOMM hæfter sig indledningsvist ved, at der i det fremlagte høringsudkast ikke tales om præmisserne for replanlægning af FM-båndet, som ellers er med i medieaftalen fra juni 2005.

KOMM vil dog gerne henlede opmærksomheden på det paradoksale forhold, at såfremt det går som beskrevet i medieaftalen, så vil en række af lokalradioer ikke få tildelt nogen frekvenser - og det er ellers disse lokalradioer som det nye lovudkast søger at forbedre forholdene for...

"KOMM er en stærk tilhænger af en replanlægning, som tager udgangspunkt i medieaftalens ord om en forbedring af lokalradioernes sendestyrke. Derfor bør replanlægningen også opretholde og forbedre sendemulighederne for de nuværende kommercielle lokalradioer", hedder det i KOMMs høringssvar.

Dernæst erklærer KOMM sig helt på linie med Kulturministeriet i, at de lokale radio- og tv-nævn skal nedlægges. Ordningen med disse nævn har været præget af store forskelle i forvaltningspraksis - herunder forskellige krav til programfladen, der skader de kommercielle radiostationer.

Men KOMM slår så fast, at det - med nedlæggelse af de lokale nævn - er afgørende, at de centralt opstillede generelle krav til programfladen "ikke bliver stærkt bebyrdende". Her tænker KOMM bl.a. på et eventuelt krav til lokal nyhedsformidling. KOMM mener ikke, at der må stilles krav om lokale nyheder i mere end 5 pct. af sendetiden (ma-fr 8-18).

KOMM finder det desuden væsentligt, at der skabes sikkerhed for forlængelse af de nuværende sendetilladelser i mindst 3-5 år eller som minimum frem til at replanlægningen af FM båndet er blevet ført ud i praksis.

KOMM anser det for kritisabelt, at der indføres mulighed for fordeling af lokalradiofrekvenser gennem afholdelse af auktion. Det vil øge omkostningerne betydeligt for lokalradioerne og KOMM peger på, at en lidt højere sendestyrke ikke vil retfærdiggøre dette. KOMM slår fast, at en sådan auktionering af frekvenser vil svække de kommercielle lokalradioer i konkurrencen med andre medier.

KOMM mener til gengæld, at det er i orden at sælge nye kraftige, regionale og nationale frekvenser ved en auktion.

Endeligt finder KOMM forslaget om DAB positivt, man er også tilfredse med forslaget om ændrede sanktionsmuligheder overfor lokalradio, der overtræder reglerne - og så er det iflg. KOMM helt i orden, at der udstedes sendetilladelse til ansøgere, der ikke har lokalradio som hovedformål.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -