Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: Kanal4 ejere får milliardstøtte
Torsdag 9. januar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
NY VERSION: Tilsammen modtager ejerne af den kommende norske, landsdækkende kommercielle radiokanal - Kanal4 - op imod 1.5 mialliarder kr. i direkte og inddirekte støtte fra den norske stat i den periode koncessionen løber. Ejerne af Kanal4 er en stribe norske dagblade. Den forsmåede P4 agter at klage til EFTAs kontrolorgan ESA samt den norske Konkurrencestyrelse og Ejerskabsstyrelse.
P4 har ikke opgivet håbet om at fortsætte med at lave radio efter 31. december 2003. Selv om kanalen i dag officielt tilkendegav en interesse i at komme til at sende på det kommende norske P5-net, så vil man fortsat gøre alt for at beholde koncessionen til P4 nettet.

Én af de ting P4, iflg.det norske nyhedsbrev Propaganda, vil gå efter, er det faktum at Kanal4s ejere modtager mere end 30 mio. kr. i årlig pressestøtte. I den tiårsperiode, hvor Kanal4 skal betale en koncessionsafgif på 160 mio. kr., så modtager man samtidigt mellem 350 og 400 mio. kr. i pressestøtte. Det er avisen 'Vårt Land', der modtager det største beløb af de syv ejere. Derudover får aviserne tilsammen et milliardbeløb i form af momsfritagelse i den omtalte periode.

"Her er tale om konkurrenceforvridning, som må være i stred med EU-reglerne om statsstøtte", udtaler P4-chef Rune Brynhildsen.

En norsk ekspert i Europa-ret, Finn Arnesen, beteger overfor Kampanje, det som det rene sludder, at et selskab, der modtager pressestøgtte, ikke kan engagere sig i anden virksomhed.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -