Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Masser af dansk festivalradio i år
Onsdag 23. maj 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når de store danske musikfestivaler slår portene op i løbet af sommeren går der også en stribe festivalradioer i luften. Roskilde Festivalen, Langelandsfestivalen, Jelling Musikfestival og Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg har alle deres helt egne radiostationer.
Når Jelling Musikfestival åbner i morgen torsdag er VLR på pladsen og klar med en helt speciel festivalradio, der kommer til at sende fra festivalpladsen på 89.9 MHz.

Roskilde Festival Radio, der produceres af de fem studenterradioer i Danmark: Aalborg Studenterradio, Århus Studenterradio, Odense Studenterradio, XFM i Lyngby og Universitetsradioen i København, kommer til at sende i en hel uge – døgnet rundt. Man starter den mandag 25. juni fra morgenstunden og slutter først igen mandag den 2. juli kl. 12 .

Det er Torben Olsen fra Universitetsradioen der koordinerer det stort anlagte projekt, og han fortæller til radionyt.com, at man i år råder over 4 containere stående på festivalpladsens medieområde og et fremskudt studie på campingpladsen. Omkring 80 radiofolk er involveret i radioen, der sender for 4. år i træk. Lige som de foregående år bliver det på 107.7 MHz, og Torben Olsen fortæller, at man får god respons på udsendelserne. Sidste år blev Roskilde Festival Radio også streamet på nettet af World Online, men det er endnu ikke afgjort om det vil ske i år.

Midtfyns Festivallen, der finder sted den 4. – 8 juli i Ringe, har tidligere år haft sin egen radiostation fra pladsen. Det har man ikke mere, men ”nøjes” i stedet med den dækning som primært The Voice i Odense og Opasia Netradio laver fra festivalpladsen.

Radio Langeland får hvert år en særlig sendetilladelse til at oprette et speciel festivalradio fra Langelandsfestivalen. Tidligere har man brudt radioen ene studie ned og flyttet det til festivalpladsen, men i år opbygger man et nyt mobilt-studie, der kan være i nogle flightcases, fortæller formand for Radio Langeland, Torben Jensen, til radionyt.com. ”Radio Langeland – Din festivalradio” vil sende i næsten i en hel uge i forbindelse med festivalen, der finder sted den 26. – 29. juli og man vil være i luften hver dag fra 8 morgen til 1 eller 2 om natten. Der sendes på Radio Langelands normale frekvens 104.8 MHz.

Endeligt vil Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg også kunne tilbyde både festivaldeltagere og lyttere i en stor del af Østjylland festivalradio fra den 9. – 12. august. Der sendes på 106.2 MHz fra en af Danmarks højeste ”lokalradio-positioner”. H. P. Tygesen fortæller til radionyt. com, at man samtidigt vil give mulighed for, at andre lokalradioer kan benytte de beskedne faciliteter man råder også.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -