Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Politikerne vil sænke KODA udgifter
Onsdag 3. december 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Der er mange ting, vi er uenige om i medieordførerkredsen, men vi er enige når det gælder problematikken om KODA og Gramex." Det siger Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby i dag til Børsen. Hun mener, at det er et kæmpe problem, at KODA og Gramex tager så høje afgifter, og hun lover, at der NU skrides til handling. Hun stiller også de kommercielle stationer i udsigt, at de kan slippe for at sende på DAB.
Det er blevet sagt rigtigt mange gange før af politikerne på Christiansborg. At der skal gøres noget for det landsdækkende kommercielle radiomarked i almindelighed - og at der i særdeleshed skal gøres noget ved KODA og Gramex.

KODA havde i 2007 indtægter på godt 280 mio. kr. fra radiostationerne i Danmark. Til Gramex blev der indbetalt vederlag på omkring 93 mio. kr.

Langt størstedelen af disse beløb kommer fra DR. Men de store vederlag presser også de kommercielle aktører. Fx oplyser SBS Radio til Børsen, at man i 2007 måtte betale 30 pct. af omsætningen til KODA og Gramex. For SBS' radiostationer i Sverige og Norge var billedet helt anderledes; her betalte man kun 9 pct. af omsætningen til ophavsrettighedshavernes organisationer.

Nu loves det så fra politisk side - igen igen - at man vil gøre noget ved det. Ellen Trane Nørby siger, at man "helst [skulle] kunne gribe hurtigt ind."


Slipper for at sende på DAB

På et andet område vil Ellen Trane Nørby også søge at lette problemerne for de landsdækkende kommercielle radiostationer:

"Must carry-forpligtigelserne på kabel og DAB skal kun gælde for DR og TV 2, for før DAB'en er fuldt udviklet, er det uattraktivt for de kommercielle," siger Ellen Trane Nørby til Børsen.

SBS Radio er stærkt utilfreds med de store udgifter, der er forbundet med at udsende Nova FM på DAB-nettet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -