Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: DAB-salgstal er blæst kunstigt op
Onsdag 25. januar 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er rent fup, når Digitalradioutvalget i Norge og DAB Danmark i dag fortæller, at det går langt bedre end forventet med salget af DAB-radioer i Norge. Dagens Næringsliv kan i dag afsløre, at op mod halvdelene af de DAB-radioer, der blev importeret til Norge i fjor er købt og betalt af aktørerne selv og delt gratis ud til ansatte, forretningsforbindelser og anvendt til præmier.
Mens stadig flere lande vælger andre løsninger end DAB, så holder Norge som en af de få lande fast i, at DAB er fremtidens digitale radio. DAB-teknologien er mildt sagt omdiskuteret, konstaterer forbruker.no og nævner en egen test af DAB-radioer, der afslørede elendige signaler og dårlig lyd - selv midt i centrum af Oslo.

Mange i Norge mener, at hovedaktørerne bag DAB - NRK, P4 og Telenor - har investeret for meget tid og for mange penge i dette til at det er muligt for dem at vende om og at de derfor gør alt, hvad der står i deres magt for at DAB-teknologien skal få et bedre ry i den norske befolkning.

Det salgstal på 51.000 DAB-modtagere, der er udbasuneret i dag, betegnes som forbløffende, men ser man nærmere på tallene, viser det sig, at en stor del af modtagerne – i hvert fald mindst 15.000 - er opkøbt af netop de aktører i radiobranchen, der har en interesse i at få salgstallet op.

Telenor’s datterselskab Norkring – der ejer masterne og driver DAB-sendenettet – har f.eks. købt 12.000 DAB-radioer, som er givet til selskabets ansatte i julegave.

Både P4 og NRK lyver om antallet af DAB-radioer de har udloddet i konkurrence. Markeds- og kommunikationschef i NRK Sigurd Sandvin siger f.eks., at NRK har udloddet mindre end 100 apparater, men bare én importør af DAB-radioer kan fortælle at firmaet har solgt mindst et par hundrede DAB-radioer til NRK.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -