Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Fem mio. kr. til forskning i public service
Tirsdag 14. februar 2006
Af Karsten Jensen
 
Radio- og tv-nævnet har fordelt fem millioner kr. til forskning i public service. Baggrunden er, at Folketinget i sommeren 2006 besluttede at afsætte en pulje på fem millioner kr. af licensprovenuet for 2004 til forskning i public service-stationernes programvirksomhed.
Der er ydet støtte til fem forskningsprojekter, heraf to med tilknyttede ph.d.-projekter. Emnemæssigt spænder projekterne over bl.a. balance og upartiskhed i nyhedsformidlingen, sproget i public service radio og tv, journalistikkens betingelser i dansk public service, klageadgang for seere og lyttere samt udfordringer for public service radio og tv i en multimedieverden. Nogle af projekterne beskæftiger sig med specifikt danske forhold, mens andre belyser dansk public service ud fra et europæisk eller et nordisk perspektiv.

Nævnets formand, Christian Scherfig udtaler:
”Vi har valgt fem forskningsprojekter, der på hver sin måde kan yde et kvalificeret bidrag til den demokratiske debat om public service i Danmark. Jeg synes der er grund til at glæde sig, både over projekternes høje faglige niveau og over deres samlede dækning af vigtige emner.”

Nævnet har lagt vægt på at give de fagligt bedst kvalificerede projekter støtte samt på at dække de emner, der er fastlagt i det politiske vedtagne grundlag for puljen. Endelig har Nævnet også lagt vægt på koordination mellem forskningsprojekter og ph.d.-projekter samt på gennemførligheden. Projekternes varighed er typisk mellem 2 og 3 år. Ansøgningerne er behandlet i samarbejde med Det Strategiske Forskningsråd, jf. lov om forskningsrådgivning.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -