Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


World DAB Forum: DAB er her for at blive
Torsdag 2. december 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I World DAB Forum er man ikke just begejstret for, at mediemyndighederne i Berlin og Brandenborg har opgivet DAB, der betegnes som en gammeldags teknologi og at man i stedet vil inddføre mere tidssvarende sendeteknologier. World DAB Forum skriver i en pressemeddelelse, at Berlin og Brandenburg står mere og mere isoleret ikke bare i Europa, men faktisk i hele verden. DRs Katja Marcuslund, der står i spidsen for markedsføringen af DAB i World DAB Forum, fortæller at alle kriterier er til stede for at DAB bliver en succes i Danmark. Hun venter, at der antallet af solgte DAB modtagere kommer over 50.000 i løbet af 2005.
World DAB Forum peger på, at andre steder i Tyskland (end i Berlin og Brandenburg) har DAB opbakning fra de lokale myndigheder, og skriver: "I denne sammenhæng, ville det nok have være klogere for MABB [mediemyndighederne i Berling og Brandenburg], at forholde sig til de virkelige forhold omkring DAB i Tyskland, hvilket ikke har noget at gøre med selve teknologien".

Det hedder videre, at de aktuelle problemer med bl.a. manglende modtagelse inde i bygninger, vil kunne løses ved at sætte sendestyrken op og ved at der skaffes plads til flere DAB sendere i bånd III området.

Professor Wolf-Dieter Ring fra mediemyndighederne i Bayern siger, at DAB er det ideelle system for digitaliseringen af radio og for at sende data-tjenester. Han mener ikke problemet ligger i DAB standarden, men snarere forbrugernes manglende kendskab og en effektiv markedsføring.

Professor Siegle fra Digital Radio Marketing Initiative er helt enig: "Der findes intet bedre system end DAB".

I Storbritannien vurderes det, at der ved udgangen af 2004 vil være solgt 1.2 mio. DAB modtagere. I Storbritannien har DAB fået en helhjertet opbakning af både detailhandlen, af producenterne og af radiostationerne.

Pressemeddelelsen fortæller videre, at DAB har opbakning i lande som Danmark, Italien, Norge, Belgien, Schweiz, Singapore, Taiwan og Canada. Indtil nu er DAB indført i 40 lande verden over.

Katja Marcuslund, der er DRs ansvarlige for markedsføringen af DAB, udtaler: "DAB udvikler sig hurtigt i Danmark. Alle kriterierne for en succes er til stede. Vi har 17 radiokanaler, der kun udsendes på DAB, vi har god indendørs dækning, fuld politisk opbakning og DAB modtagere er at finde hos næsten alle forhandlere. Vores markedsføringskampagne er meget succesfuld. Kendskabet til DAB i den danske befolkning er steget dramatisk og i løbet af næste år forventer vi at nå op på et salg af 50.000 DAB-radioer".

Der findes nu 123 forskellige slags DAB-modtagere på markedet fra firmaer som Sony, Panasonic, Sharp, Blaupunkt, Philips, LG, Hitachi, Sanyo og Samsung. Førende bilfabrikanter som Vauxhall/Opel (General Motors) vil fra 2005 udstyre deres nye modeller med DAB.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -