Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Skagen Nærradio fejrer 20 års fødselsdag
Tirsdag 19. juni 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I morgen onsdag den 20. juni er det nøjagtigt 20 år siden, at Skagen Nærradio for første gang gik i luften. Det fejres med bl.a. åbent hus, en stand på en plads i Skagen og så jubilæumsradio hele dagen.
Lørdag den 20. juni 1987 satte en lettere nervøs Svend Erik Floor sig klar bag mikrofonen og bød for første gang velkommen til en udsendelse på Skagen Nærradio. Det skete fra et lille studie i lejede lokaler på 1. sal over Ole Jensens forretning på Sct. Laurentiivej i Skagen.

Svend Erik Floor bød velkommen til Skagen Nærradio og til lytterne i hver en geografisk stednavn i det gamle Skagen Kommune. Åbningstalen blev efterfølgende holdt af daværende borgmester Erik Thomsen.

Skagen Nærradio kan derfor i morgen onsdag den 20. juni fejre sit 20 års jubilæum. Ikke mange af de lokalradioer der skød op som paddehatte fra midtfirserne til 1990 eksisterer i dag; derfor er alle sejl også sat til for at markere festdagen, fortæller formand for jubilæumsudvalget og tidligere bestyrelsesformand på Skagen Nærradio, Kalle Vestergaard, til radionyt.com.

Der er reception i radioens eget radiohus på Rødkælkevej på dagen fra kl. 14 - 17.30 for alle interesserede og fra kl. 14 - 16 kan man møde radioens medarbejdere i en jubilæumsstand på Viggo Hansens Plads i Skagen. Ikke langt fra hvor det hele startede. Her kan man få en radiosnak og der bydes på kagemand og balloner.

Den sædvanlige programflade på Skagen Nærradio udgår i morgen og der vil i stedet mellem klokken 9 og 20 blive sendt et direkte program - med overskriften 'Hip Hip Hurra - 20 år i luften'. Det vil være et direkte program med skiftende værter og nostalgiske tilbageblik.

Skagen Nærradio har igennem årene ført en meget omskiftelig tilværelse.

Kalle Vestergaard fortæller: Under paraplynavnet 'Tiger FM' kørte stationen et samarbejde med Radio Frede i Frederikshavn i starten af halvfemserne, men det ophørte da Kanal 1 overtog Radio Frede. Skagen Nærradio beholdt navnet 'Tiger FM' som tilnavn - selvom man nu var alene under paraplyen.

For ti år siden da radiostationen fyldte 10 år skete det i egne lokaler. Man havde måneden forinden købt en bygning på Rødkælkevej, der tidligere havde huset Skagen Ugeavis.

I 1999 kom nærradioens værste nedtur. Kalle Vestergaard fortæller: "Den daværende ledelse bortviste en række medarbejdere, og de bortviste og deres sympatisører kæmpede indædt for at komme tilbage på radioen - og det hele endte med en retssag, som disse medarbejdere vandt i foråret 2001. Dommen fik ledelsen til at trække sig, og det åbnede muligheden for at de bortviste kunne komme tilbage. De overtog så en synkende skude. Betalingsstandsningen blev kun lige afværget og radioen blev sat på smalkost nogle år indtil økonomien igen var rettet op".

I dag har Skagen Nærradio en medarbejderstab på 20 frivillige og som bevis på at de frivillige medarbejdere værdsættes, har bestyrelsen inviteret til gallafest for medarbejderne fredag den 22. juni i anledning af jubilæet.

- - -

Foto: Et kig indenfor i Skagen Nærradios studie 1 med to af radioens værter. Til venstre: Brian Kragskov Hansen, der han været med fra radioens start i 1987 og til højre: Heino Pedersen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -