Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lytter- og seerforbund vender sig mod liberalisering af lokalradioområdet
Torsdag 19. september 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Vi er meget utilfredse med de forskellige forslag og bemærkninger på lokalradio- og lokal-tv-området. Der er ingen sund fornuft i fuldstændig at opgive ethvert krav om lokalt tilhørsforhold for de kommercielle aktører, og det virker uigennemtænkt at fjerne alle grænser for networking, endog med udenlandske stationer. Desuden er der alt for meget i lovforslaget, som gør livet surt for de ikke-kommercielle kræfter inden for lokalradio og lokal-tv", siger Kim Borregaard Eriksen fra KLF Kirke & Medier på vegne af fire lytter- og seerforbund, ARF, KLF, EU modstanderne og de katolske.
De danske lytter- og seerorganisationer samarbejdsforum, SLS - der består af 'Arbejdernes Radio- og Fjernsynsforbund', 'KLF - Kirke & Medier', 'EU-Modstandernes Lytter- og Seerforbund' og 'Katolsk Radio og Fjernsyns Forbund', har den 17. september indsendt sit høringssvar på kulturministeriets udkast til ny lov om radio- og fjernsynsvirksomhed.

KLF, Kirke & Mediers næstformand Kim Borregaard Eriksen, Nørre-Alslev, fortæller, at de fire lytter- og seerorganisationer er fuldstændig enige. Han fremhæver tre områder i lov-arbejdet:

"Når nu partierne bag medie-aftalen vil indføre kontrakter med DR og TV 2 i stedet for de tidligere public service-regnskaber, er det vigtigt, at der i loven indføres nogle minimumskrav til disse kontrakters indhold. Vi er klar over, at kontrakterne er upopulære i DR og TV 2, og at de også kan blive for detaljerede, men det, vi frygter mest, er, at de ikke bliver tilstrækkeligt præcise. Samtidig er det betydningsfuldt, at der sikres offentlighed og debat omkring kontrakterne og redegørelserne for, hvordan de opfyldes", siger Borregaard.

Umiddelbart æyder det besnærende at tilnærme de danske reklame-regler til EU's mindsteregler for de kommercielle stationer, men EU's regler er ikke statiske, påpeger Borregaard. EU er lige nu meget strenge på tobaks-området, og så er det inkonsekvent at liberalisere vedrørende alkohol.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -