Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR fik bronze ved VM i Radio
Tirsdag 21. juni 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR sikrede sig en bronzemedalje, da 'VM i Radio' blev afgjort i New York tidligt tirsdag morgen dansk tid. Helt præcis var det P1-programmet 'Detektor', som Thomas Buch-Andersen er vært og redaktør på, som sikrede sig metallet, og udsendelsen får 3. pladsen i kategorien 'Bedste, faste taleprogram på radio'.
'Detektor' har været sendt siden starten af 2011, og det er P1s tjek af fakta og tal i den aktuelle debat. 'Detektor' undersøger i hvor høj grad dét, magthavere, meningsdannere og medier siger, faktisk også kan dokumenteres.

'VM i Radio' har været holdt de seneste 54 år som en del af New York Festivals. Programmer fra 30 lande har dystet, og det er jurymedlemmer fra næsten lige så mange lande på fem kontinenter, der er med til at udpege det ypperligste inden for radio lige nu.

”Jeg er rigtig glad for prisen. Det er først og fremmest en hyldest til det hold, der har været med til at skabe et helt nyt koncept i DR. Det er et forrygende rart skulderklap at få så tidligt i programmets historie, for vi er kun lige begyndt og har gode planer for fremtidens faktatjek-journalistik,” siger Thomas Buch-Andersen i en pressemeddelelse fra DR.

Også kanalchefen på P1, Anders Kinch-Jensen, glæder sig over bronzen til P1-programmet. ”Det er en stor glæde, at ’Detektor’-holdet får så stor en anerkendelse efter kun fem måneders arbejde. P1 vil styrke den journalistiske gennemslagskraft og være danskernes genvej til viden, og det er ’Detektor’ et levende bevis på,” siger han.

’Detektor’ bliver sendt onsdage klokken 11.03 på P1 – med genudsendelse torsdag klokken 15.03 på samme kanal. Ifølge DR Medieforskning bliver hvert program i gennemsnit hørt af 97.000 lyttere.

De seneste uger har ’Detektor’ bl.a. set på vidt forskellige emner som tallet for hjemmerøverier, antallet af lobbyister, forskelle på studerendes forberedelsestid og set på, hvor troværdige undersøgelserne, der spørger folk, om de lyver, i grunden er.


Foto: Thomas Buch-Andersen. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)






Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -