Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Fredensborg-Humlebæk kommune redder Radio Humleborg fra lukning
Mandag 17. oktober 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Da der er udsigt til at regeringen vil fjerne programtilskuddet til ikke-kommercielle lokalradioer, har byrådet i Fredensborg- Humlebæk Kommune besluttet, at give et fire-årigt tilskud til Radio Humleborg. Det er første gang i radiostationers 19 årige historie, at byrådet giver økonomisk hånds- rækning til den frivillige lokalradiodrift. Det var et enigt byråd der vedtog at give tilskuddet, som er skrevet ind i budget- forliget for de næste 4 år. Havde radioen ikke fået det nye tilskud fra kommunen, ville konsekvensen af regeringens forslag have været en lukning af radioen og den populære hjemmeside Humleborg Online, fortæller Kurt Kammersgaard til radionyt.com.
Økonomien på Radio Humleborg, der har sendt lokal radio til Fredensborg-Humlebæk kommune siden 1988, har de seneste år været stram pga. de store udgifter til APL linier, KODA- og Gramex-afgifter for at spille musik, edb og almindeligt teknisk vedligeholdelse, oplyser stationsleder for Radio Humleborg Kurt Kammersgaard.

Det beløb som kommunen nu har vedtaget at give radioen dækker delvist det, som der er udsigt til at radioen mister i programtilskud, hvis regeringens forslag bliver vedtaget. "Derfor er tilskuddet en nul-løsning i forhold til 2005, omvendt er vi bedre sikret de næste fire år, modsat at vi hvert år har skulle søge kulturministeriet", forklarer Kammersgaaard.

Byrådet har i begrundelsen for, at give Radio Humleborg økonomisk støtte, fastslået at radioen er et vigtigt lokalt komunikationsmiddel.

På Radio Humleborgs hjemmeside har der i sidens debatforum været en flot opbakning fra læsere, lyttere og lokalpolitikere til at gøre noget. Man kan læs mere her: http://www.humleborg.dk/humleborg/forum/topic.asp?TOPIC_ID=521


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -