Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P3 moderniseres fra 1. september
Mandag 18. august 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR Radios P3 bliver relanceret og moderniseret fra den 1. september, så lytterne kommer til at møde en række nye formater, 10-12 nye programmer og enkelte nye værter fra månedsskiftet. Samtidig bliver musikformidlingen opprioriteret, så der udover P3 Nyheder og Sports-nyheder også bliver sendt daglige musiknyheder med live-dækning af større koncerter og begivenheder. De nye programmer kommer i første omgang især til at ligge i dag- og aftentimerne på hverdage og i morgen- og eftermiddagstimerne i weekenden, og ændringerne sker, efter at hvert eneste minut af sendefladen de seneste måneder har været oppe til revision under ledelse af Dorthe Carlsen og Eik Frederiksen (billedet forsiden).
Fra 1. september vil lytterne kunne opleve et moderniseret P3 - med en række nye programmer, nye formater, og en ny kanalsound. Målet er enkelt: at give danskerne maksimal værdi for licenskronerne. I form af bedre musikformidling, journalistik og underholdning.

"P3 startede som de unges kanal i 1963, og da der i sagens natur hele tiden kommer "nye unge" til, må kanalen løbende forny sig. Vi kan ikke servere Blue Boys og eftermiddagsjazz til dagens unge radiolyttere - det har vi til gengæld P4 og P2 til. Udviklingen af P3 er op igennem historien som regel sket i "ryk" sådan cirka hvert tiende år. De seneste fem år har vi i stedet forsøgt løbende at lade kanalen udvikle sig med de nye lyttergrupper, og samtidig samle nogle af de yngste lyttere op som i stigende grad valgte kommercielle alternativer. Det har vi været SÅ gode til, at vi til gengæld sendte de ældste P3-lyttere på flugt. Derfor justerer vi nu lidt "opad" i målgruppen," siger radiodirektør Leif Lønsmann.

Han tilføjer, at tidspunktet for relanceringen bestemt ikke er tilfældigt valgt.
"At vi gør det, før Sky Radio starter i november, er helt naturligt. Hvis lytterne i mellemtiden var gået til Sky Radio, ville de jo ikke opdage, at VI er blevet bedre," siger Leif Lønsmann.

De nye programmer vil i første omgang især ligge i dag- og aftentimerne på hverdage, samt i morgen- og eftermiddagstimerne i weekenden. Blandt de nye programmer vil man f.eks. kunne vente et nyt musikprogram, daglige musiknyheder, et særdeles dynamisk morgenprogram, og et weekendprogram med talkshow-overtoner, hvor der virkelig hygges om lytterne.

I spidsen for relanceringen af P3 står Dorthe Carlsen og Eik Frederiksen, chefer for DR Radio Journalistik og Underholdning - den DR-enhed, der fremover står for driften af P3.

Musikformidlingen bliver blandt andet opprioriteret med daglige musiknyheder, med livedækning af større koncerter og events. "Og det kommer IKKE til at handle om at nu har Britney Spears fået et par nye siliconebryster", understreger Eik Frederiksen. "Fuldstændig ligesom vi har P3 Nyhederne og Sportsnyhederne vil vi nu også have musiknyheder", siger han.

En anden nyhed er, at alle programmer på hverdage er skåret ned til to timers varighed som maksimum. Eik Frederiksen: "De nye totimers-formater er dels tilpasset lytternes mønstre, og repræsenterer desuden en langt bedre brug af værternes kræfter; værten når ikke at køre træt, og programmets kvalitet bliver bedre af det".

Eik Frederiksen, der bl.a. henter sin inspiration fra Nederlandene - hvor han befinder sig netop i disse dage - forklarer om baggrunden for moderniseringen: "Hele situationen omkring radioproduktion i Danmark jo er ved at ændre sig radikalt. I den kommende tid vil man se en ny lovgivning, nye formater, nye landsdækkende kanaler - kort sagt et helt nyt radioscenarie. Det har været ganske naturligt at spørge os selv, hvad P3s rolle bør være i dette nye mediebillede. Svaret er selvfølgelig, at vi skal være kanalen, der har en merværdi for lytteren. Både med hensyn til musikken og formidlingen af den, og med hensyn til journalistisk og underholdningsmæssigt indhold".

Ifølge Dorthe Carlsen handler moderniseringen også om at bruge P3s garvede og populære værter på nye og bedre måder: "Vi har måttet erkende, at vi har landets bedste værter. Vi ville ikke kunne finde et bedre hold, uanset hvem vi så end måtte hyre udefra. Man kommer også til at høre enkelte nye værter 1. september, men man kommer mest til at møde velkendte stemmer i nye sammenhæng".

Navne som Lars Daneskov, Morten Resen, Camilla Ottesen, Peter Palshøj, Mads Steffensen, Anders Breinholt, Henrik Povlsen, og Lisbeth Østergaard vil således stadig være at finde på kanalen. (Se billedet på denne side)

Også den mere traditionelle journalistik prioriteres fremover, fortæller Dorthe Carlsen: "Vi fortsætter med de meget saglige programmer som f.eks. Kronsj og Tjeklisten. Og så tør vi dagsaktualitet; vi tør og vil tage seriøse emner op, på velvalgte tidspunkter. F.eks. en debat om krigen i Irak, eller en debat om vold, som følge af knivmordet på Nørrebro".

Moderniseringen betyder ikke, at P3 opgiver eller reducerer sine målsætninger om at spille og støtte dansk musik, tværtimod: "Der vil naturligvis stadig være et særligt fokus på dansk musik - P3 vil stadig være kanalen, der støtter op om vækstlaget og det nye danske", slutter Eik Frederiksen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -