Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lokalradio helt glemt i nyt medieudspil
Fredag 14. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De lokale radiostationers sendetilladelser udløber pr. 31. december 2010, men i regeringens udkast til en ny medieaftale er der intet om de lokale radiostationers fremtid. Det kritiseres af den fælles organisation for ikke-kommerciel radio, SAML, der efterlyser en klar stillingtagen til, om sendetilladelserne forlænges. SAML mener også, at der skal afsættes flere midler til de ikke-kommercielle radio- og tv-stationer.
Det er en uholdbar situation, at radiostationerne ikke ved, om de er købt eller solgt med udgangen af indeværende år, lyder det fra SAML i en kommentar til de mediepolitiske forhandlinger.

Derudover mener SAML, at det er nødvendigt, at der afsættes flere midler til hele det ikke-kommercielle område, dvs. til ikke-kommercielt tv og ikke-kommerciel radio. Puljen har i mange år været på 50 millioner kr. til fordeling blandt ca. 300 radio- og 200 tv-stationer, der tilsammen producerer adskillige tusinde timers radio og tv hvert år.

SAML stiller sig endvidere uforstående overfor regeringens forslag til en opsplitning af tilskud til hhv. radio og tv, således at der bliver 25.4 mio. kr. årligt til lokalradio og 25.4 mio. kr. årligt til lokal-tv.

"Også set med erfaringerne fra de tidligere år, ved vi, at der hvert år er forskel på antal af stationer, der søger og forskel på antal af støtteberettigede timer – både hos radio og tv. Det har tidligere været god kutyme, at der afsættes ca. 60 pct. af den samlede pulje til tv og de restende ca. 40 pct. til radiostationerne. Denne fordelingsnøgle, mener SAML, skal bibeholdes. Det er dyrere og mere ressourcekrævende at producere tv end at producere radio, og følgelig bør en tv-time støttes med et større beløb end en radio-time. Det er jo også tilfældet pt., hvor der max. gives støtte til 3 ugentlige tv-timer og max. til 15 ugentlige radio-timer," lyder det fra SAML.

SAML mener at tilskuddet på 50 mio. kr. årligt er for lille til at dække det behov, der er, for at de ikke-kommercielle elektroniske medier kan udfylde deres folkeoplysende og demokratiskabende funktion i nærområderne. SAML's ønsker, at puljen til de ikke-kommercielle medier sættes op til 100 millioner per år. Og at der afsættes de nødvendige midler til uddannelse af de mange frivillige ildsjæle på stationerne.

Endelig stiller SAML spørgsmål ved, at støttebeløbet til ikke-kommercielt radio i 2011 foreslås reduceret til 15.1 millioner kroner, mens det i 2012, 2013 og 2014 skal være på 25.4 mio. kr.

SAML (Sammenslutningen Af Medier i Lokalsamfundet) repræsenterer fem foreninger på lokalradiområdet: SLRTV (Sammenslutningen af Lokale Radio og TV-stationer), FAEM (Foreningen af Arbejderbevægelsens Elektroniske Medier), IASTAR, DL (Demokratiske Lokalradioer) og LTVS (LokalTv og Værkstedssammenslutningen).


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -