Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Gymnasieelever undervises i radiodrama
Torsdag 23. marts 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En række af landets gymnasieelever vil i den kommende tid komme til at høre radiodrama fra DR i deres dansktimer og skulle lave opgaver om radioens måder at fortælle historier på.
DR og Gyldendal har netop i fællesskab udgivet 'Radiofortællinger', der er en undervisningspakke med bog og to cd'er lavet til undervisningen i dansk i gymnasiet. 'Radiofortællinger' giver dermed den første samlede præsentation til undervisningsbrug af både dansk radiohistorie, radiomontager og radiodrama. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

DR Multimedie har stået for cd'erne og Gyldendal for bogen, og de fire dramaværker på undervisnings-cd'erne er 'Brasilien' af Kasper Hoff, 'Måvens og Peder i mediernes søgelys' af Line Knutzon, 'Indkøb' af Thor Bjørn Krebs og dokumentarfiktionen 'Polterabend' af Daniel Wedel.

Bogen er skrevet af Thorkild Hanghøj og Nicolai Knudsen, og den lægger vægt på radiomontagens og radiodramaets udtryksformer. Bogens tre kapitler behandler radiohistorien fra krystalapparatet til den digitale radio, radiomontager som dokumentarisk genre med fokus på den gode fortælling og radiodramaet som selvstændig kunstform med eget scenografisk udtryk. Derudover er der en stribe opgaver, som gymnasieeleverne kan løse.

"Vi har valgt at gå med i projektet, fordi DR har en klar interesse i at vise unge, at radiomediet har utroligt mange udtryksmidler og kan så meget andet end at spille musik. Og med cd'erne stifter gymnasieeleverne også bekendtskab med fire spændende radiodrama-værker. Vi håber, at materialet vil få de unge til at åbne ørerne for radioprogrammer, de måske ikke troede var noget for dem," siger forlagsredaktør Knud Øllgaard fra DR Multimedie.

Han fortæller, at DR også i den kommende tid i stigende grad vil have øjnene rettet mod undervisningsområdet for at se, om der er andre steder, hvor DRs materiale og programmer kan bruges i undervisningsøjemed.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -