Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Medieudspil er kulminationen på regeringens ti år lange hævnaktion mod DR
Mandag 10. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det nye udspil til en ny medieaftale fra den borgerlige regering er ikke - som ventet - problematisk for DR. Det er katastrofalt. Det mener vært på P1-programmet Mennesker & Medier, Lasse Jensen. Udspillet vil reducere DRs størrelse, indflydelse og handlekraft - og så er det en kulmination på en proces, der blev indledt af Brian Mikkelsen og Jens Rohde for ti år siden.
For ti år siden - før den borgerlige VK-regering kom til magten - formulerede de borgerlige, unge løver Brian Mikkelsen (kons.) og Jens Rohde (V) en ny mediepolitik, der bl.a. skulle skabe frihed i æteren for andre end staten, og som skulle medføre et værdipolitisk opgør med DR. DR skulle gøres meget mindre og DR skulle ændres til en moderne markedsorienteret og afpolitiseret virksomhed.

Det første er ikke rigtigt lykkes, men med det seneste udspil fra regeringen er ønsket om et opgør med DR blevet en bragende succes, hedder det i en kommentar fra Lasse Jensen.

Han peger bl.a. på den ledelse, der nu sidder i DR. En generaldirektør hentet fra Egtmont-koncernen, en nyhedsdirektør der er tidligere chefredaktør på Jyllands-Posten, en mediedirektør der er tidligere chefredaktør på JydskeVestkysten, en kulturdirektør der er grundlægger af CEPOS og tidligere direktør i Bonnier-koncernen og så en bestyrelsesformand fra den absolutte top af dygtige embedsmænd - med en fortid i Forsvarsministeriet og Det Kongelige Teater.

"Og her troede vi, at udskiftningerne i DRs ledelse ville sikre DR mod en politisk massakre," siger Lasse Jensen videre.

Men det ser ikke ud til at være tilfældet. Iflg. skitsen til en ny medieaftale vil DRs størrelse, indflydelse og handlekraft blive reduceret.

Den nye konservative kulturminister, Per Stig Møller, der snart fylder 68, siges at have forstand på finkultur. Og Lasse Jensen hæfter sig da også ved, at det nye medieudspil IKKE handler om de medietilbud, som størstedelen af den brede befolkning bruger, men i stedet især handler om netop det medie, som Per Stig Møller har klassisk indsigt i - nemlig P1. Et lille hjørne af medierne, der kun bruges af nogle ganske få procent af befolkningen - dem, der er særligt interesserede og særligt begunstigede.

Den nye privatdrevne konkurrent til P1, skal have 125 millioner licenskroner til at drive radio for årligt.

"Det lyder som det største frås, man har hørt om i den danske medieverden siden DR - før monopolbruddet - brugte mere end dobbelt så meget pr. udsendelsestime som i dag," harcelerer Lasse Jensen.

Men Berlingske Tidende og JP-Politiken er allerede begyndt at slikke sig om munden - ved udsigten til, at de måske skal drive den nye, alternative P1-kanal. Skjult dagbladsstøtte??

Samtidigt - vurderer Lasse Jensen - er der udsigt til, at DR må fyre mellem 175 og 250 medarbejdere fordi man ikke bare mister P2 (og dermed cirka 50 mio. kr. årligt), men også skal afgive 125 mio. kr. årligt til den nye P1-klon og derudover mødes med et krav om en voldsom øget udlicitering af programproduktionen og endelig en fastfrysning af licensen.

"Til gengæld er den liberale drøm om et frit marked på radioen nu totalt knus - hvis altså regeringens udspil kan få flertal, og det flertal behøver jo ikke at være bredt," slutter kommentarer fra Lasse Jensen i fredagens udgave af Mennesker & Medier.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -