Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 2 Nordjylland får påtale af nævn
Mandag 8. april 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio- og fjernsynsnævnet i Pandrup Kommune og Radio 2 Nordjylland er igen uenige om de betingelser, radiostationen skal opfylde i forbindelse med udsendelserne. Det fører nu til, at Radio 2 Nordjylland får en påtale for ikke at oplyse, hvem der er programleder, og bliver afkrævet en redegørelse for, hvorfor radiostationen ikke opfylder kravene til identifikation af reklamer. Dermed er Radio 2 igen i risiko for at miste sendetilladelsen - midlertidigt eller permanent, hvis stationen ikke følger nævnets anvisninger, oplyser Erik Andreassen, børne- og kulturchef ved Pandrup Kommune, til Nordjyske Stiftstidende.
Når Radio- og fjernsynsnævnet giver Radio 2 Nordjylland en påtale, skyldes det, at stationen efter nævnets opfattelse overtræder radio- og fjernsynsloven ved ikke at oplyse, hvem der er programleder efter hver udsendelse. Nævnet mener, at oplysningen om programlederen skal gives, når eksempelvis en musikudsendelse afløses af nyheder, men Radio 2 Nordjylland har en anden fortolkning af loven, skriver Nordjyske videre. I et høringssvar til nævnet giver stationen udtryk for, at et program opfattes som den samlede programvirksomhed fra det tidspunkt, radioen "går på" (begynder at sende) til radioen "går af", da Radio 2 Nordjyllands programflade ikke består af flere forskellige programmer. Radio 2 henviser til at andre radiostationer i Nordjylland fortolker reglerne på samme måde.

Det ændrer imidlertid ikke ved, at Radio 2 Nordjylland skal overholde reglerne, mener nævnet, som derfor har givet stationen et pålæg om at bringe forholdene i orden senest 9. april kl. 00. Retter stationen sig ikke efter kravet, kan Radio 2 Nordjylland vente endnu et pålæg, som kan føre til en fratagelse af sendetilladelsen.

Nævnet mener også, at reklameblokke skal kunne identificeres klart fra udsendelserne, og derfor skal der både før og efter reklamerne været et tydeligt lydsignal eller en speakertekst der identificerer reklameblokken, og et sådant signal sender Radio 2 ikke. Derfor forlanger Nævnet forlanger nu redegørelse for, hvorfor stationen ikke overholder reglerne.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -