Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Avismand erstatter radiomand i DR's bestyrelse
Onsdag 15. november 2006
Af Knud Hyllested
 
DR skal fra 1. januar 2007 have ny bestyrelse. Venstre's folketingsgruppe har besluttet at udpege chefredaktør på Dagbladet/Frederiksborg Amts Avis og medlem af Venstre, Torben Dalby Larsen, som partiets nye repræsentant i DR's bestyrelse fra 1. januar 2007. Det betyder at radiomanden Stig Hartvig Nielsen (billede), der har siddet i bestyrelsen de sidste to år, udtræder ved årsskiftet.
Stig Hartvig var for nylig det eneste bestyrelsesmedlem, som stemte imod generaldirektør Kenneth Plummers nye organisationsplan ud fra den begrundelse, at den nye struktur potentielt kan svække nyheds- og radiområdet, fordi cheferne for disse to kernelementer inden for public service dermed ikke længere vil være direkte repræsenteret i DR’s øverste ledelse. Organisationsplanen medførte, at radiodirektør Leif Lønsmann og den blandt mange borgerlige politikere ikke specielt populære nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen gled ud af direktionen med den følgevirkning, at Lisbeth Knudsen derefter valgte helt at forlade DR.

Venstre gruppeformand Svend Erik Hovmand afviser imidlertid over for Jyllands-Posten, at Stig Hartvigs stillingtagen i denne og andre sager har haft nogen betydning for, at man nu har besluttet at udpege et andet bestyrelsesmedlem,”Vi skifter ud på vore poster en gang imellem, og vi har syntes, at det var på tide at gøre det i DR. Beslutningen er truffet før drøftelserne om omstrukturering,” siger Svend Erik Hovmand.

Stig Hartvig, der har en lang karriere inden for radio bag sig, siger til Ritzau, at han ikke kan svare på, hvorfor han ikke skal fortsætte, men det er på den anden side heller ingen hemmelighed, at han i flere tilfælde har været uenig med flertallet i bestyrelsen og heller ikke har ført partipolitik. "Jeg er ikke medlem af Venstre, og jeg stemmer heller ikke på det parti", siger Stig Hartvig til Jyllands-Posten.

”Det kommer ikke som nogen overraskelse, at Venstre nu udpeger et partimedlem. Det er vel kun naturligt, når man tænker på, at de øvrige fem politisk udpegede medlemmer af DR’s bestyrelse også er medlemmer af de pågældende partier,” påpeger Stig Hartvig.

Det af Venstre nyudpegede bestyrelsesmedlem i DR bliver den 57-årige direktør og chefredaktør for Frederiksborg Amtsavis og bestyrelsesformand for Ritzaus Bureau Torben Dalby Larsen. ”Torben Dalby Larsen er en velanskrevet bladmand i dansk presse, og jeg er overbevist om, at han vil kunne tilføre DR’s bestyrelse noget værdifuldt i en tid med økonomiske problemer for DR. At han også er medlem af partiet, er blot en tillægsgevinst. Det er ikke noget, vi har lagt vægt på,” siger Venstre gruppeformand Svend Erik Hovmand.

Stig Hartvig siger, at nok kan det være ærgerligt at måtte forlade bestyrelsen efter bare to år, men samtidig betyder afskeden, at han nu får mulighed for at genoptage sit professionelle virke med at rådgive andre radiostationer og koncentrere sig om sin virksomhed Hartvig Media.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -