Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kommercielle går med på Spil Dansk Dagen
Onsdag 12. oktober 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hidtil har det først og fremmest været DR - blandt landets radiostationer - der har deltaget aktivt i Spil Dansk Dagen. Men nu får DRs radiokanaler 'konkurrence', idet flere kommercielle stationer deltager. Det gælder bl.a. Radio 100, Radio Soft, Skaga FM og Radio Jazz.
Radio 100 og Radio Soft er de første store kommercielle radioer, som går med i Spil Dansk Dagen, der i år finder sted torsdag den 27. oktober. Også Radio Jazz, Skaga FM og flere mindre radiostationer ser fordelene i at deltage i det store landsdækkende KODA initiativ.

Jim Receveur, direktør for Radio 100 og Radio Soft, er glad for at arbejde sammen med KODA om et arrangement, som støtter bredt op om dansk musik:

"Vi er stolte over at bane vejen for kommerciel radio i forhold til Spil Dansk Dagen. Vi spiller til daglig mere dansk musik end nogensinde før, og samarbejdet med KODA om Spil Dansk Dagen er en god anledning til at glæde vores lyttere med masser af fantastisk dansk musik," siger Receveur.

Og der er meget, der tyder på, at det er en god idé at spille mere dansk musik. Ifølge en DR-analyse fra 2009, var der på Spil Dansk Dagen 100.000 flere lyttere på P2, P3 og P4 i forhold til en almindelig torsdag i oktober. Disse lyttere blev i gennemsnit 6 minutter længere på kanalerne end normalt.

Yderligere viser en opgørelse fra 2010, at 51 procent af den musik, som danskerne køber, er dansk produceret. Lytterne vil gerne høre dansk musik – ganske enkelt, hedder det i en pressemeddelese fra KODA.

Spil Dansk Dagen løber af stablen hvert år - i år for 12. gang - og byder på hundredvis af musikarrangementer over hele landet. Radioerne spiller ud over danskproduceret musik en stor rolle ved at være samlingspunkt for fællessangen, dette år ledt an af Tue West og Dicte.

“Vi er meget glade for at de kommercielle radioer begynder at gå med, fordi et af formålene med Spil Dansk Dagen jo er at vise, at KODA ikke kun er noget man har udgifter til," siger projektleder for Spil Dansk Dagen, Ricco Victor.

Mange lokale radiostationer rundt om i landet vil desuden få besøg af Bjarne Lisbye i ugerne op til selve dagen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -