Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Forsker trækker rapport om litteratur og kompositionsmusik i DR tilbage
Torsdag 21. september 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Professor Ib Poulsen fra RUC, der har lavet Kunstrådets rapport om DRs udsendelse af litteraturoplæsninger og ny kompositionsmusik, har bedt om, at den offentliggjorte udgave af rapporten bliver trukket tilbage, og det konstaterer DR med glæde.
Af Kunstrådets hjemmeside fremgår det, at man vil genbehandle rapporten på baggrund af en ny redegørelse fra forskeren. DR har påpeget, at man mente at rapporten var stærkt mangelfuld og byggede på et grundlæggende forkert talmateriale.

Professor Ib Poulsen fra Institut for Kultur og Identitet på Roskilde Universitetscenter havde for Kunstrådet foretaget en analyse af omfanget af udsendelser med litteraturoplæsninger og ny kompositionsmusik i perioden fra 1996-2006. Rapporten blev offentliggjort i Kunstrådets Nyhedsbrev den 11. september 2006 og konklusionen var, at der var sket et voldsomt fald i udsendelsen af litteraturoplæsninger og ny kompositionsmusik på DRs FM-kanaler.

DR fik først mulighed for at læse rapporten efter offentliggørelsen og kunne da konstatere, at den byggede på - hvad DR betegner som - et meget mangelfuldt og fejlagtigt grundlag. DR gjorde derfor indsigelser både mod rapportens data og konklusioner.

Ib Poulsen er nu i dialog med DR med henblik på at revidere rapporten, og han har bedt Kunstrådet om, at der bliver set bort fra "den første udgave" af rapporten. Kunstrådet vil på sit næste møde den 4. oktober genbehandle rapporten på baggrund af en ny redegørelse fra Ib Poulsen.


Se også: http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=12910



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -