Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Syv vil lave kommerciel radio i Odense
Onsdag 10. april 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Da fristen for at søge sendetilladelse i Odense kommune pr. 1. juni 2002 udløb i går havde lokalradionævnet i Odense modtaget i alt 14 ansøgninger om at drive lokalradio på kommunens tre frekvenser. Udover de nuværende græsrodsstationer, er der syv ansøgere, der vil drive kommerciel radio i Odense – heraf seks nye. Udover ansøgninger fra hhv. samarbejdet Fyens Stiftstidende/Radio 3 (”Odense Nærradio – ONR”) og OB (”Sport FM”) er der ansøgninger fra: Nordisk Radioreklame, der står bag to ansøgninger for hhv. The Voice og Pop FM, en ansøgning fra Odense Lokalradioforening (”City FM”), Foreningen Odense Ungdomsradio og endeligt er Station Fyn (det tidligere Radio 49) med i ansøgerfeltet.
Det nye samarbejde mellem Fyens Stiftstidende og Radio 3 vil – hvis stationen får sendetilladelse – give odenseanerne en ny radiostation, der vil anvende det gamle, velkendte navn ”Odense Nærradio (ONR)”. Den nye version af ONR vil blive radio på en professionel, alsidig og vedkommende måde, skriver man i ansøgningen og tilføjer at man vil tage udgangspunkt i Odense. Det skal være en station, der er ”lytternes bedste ven”. ONR vil sende timenyheder fra 06-24 og lover i øvrigt at man vil være med til at skabe lokal debat.

Nordisk Radio Reklame – og dermed det amerikanske SBS – forsøger sig også i Odense, selv om man i sidste ansøgningsrunde fik afslag på at få sendetilladelse i Odense. Selskabet har siden 1997 sendt ind over Odense fra Bogense-Søndersø-Otterup nævnet med The Voice og siden 2000 fra Tommerup med Pop FM. Men nu prøver SBS altså at opnå sendetilladelse til både The Voice og Pop FM inde i Odense kommune.

Odense Lokalradio Forening ved Johnny Højris Hansen er et andet bud på en ny kommerciel radiostation i Odense. Stationens navn skal være ”City FM” og man ønsker at sende mindst 06.00-18.00 alle dage. Programvirksomheden vil være af populær og alsidig karakter med vægt på nyheder, informationer og populær musik.

Foreningen Odense Ungdomsradio ved Lars Christiansen vil lave kommerciel lokalradio for unge i Odense og har iflg. ansøgningen til nævnet endnu ikke bestemt sig for et stationsnavn.

Radioforeningen Sport FM har OB i ryggen, og skulle OB gå hen og få sendetilladelse, så vil radioen komme til at hedde ”Sport FM”. Man agter at lave lokalradio af høj kvalitet – og henviser i den forbindelse til byer som Esbjerg, Vejle og Randers, hvor der findes veldrevne radiostationer. Man vil kræse om lytterne - bl.a. med fokus på idræt og sport, og især om søndagen kan lytterne forvente at få en solid sportsdækning, som i øvrigt måske skal laves i samarbejde med andre lokalradioer – i bl.a. Viborg og Esbjerg.

Odense har i øjeblikket tre frekvenser: 87.9 MHz - der anvendes af byens to studenterradioer, 103.5 MHz – der anvendes af byens ene kommercielle radio, Station Fyn (tidligere Radio 49) - og endelig 107.1 MHz, der anvendes af seks forskellige græsrodsradioer, der alle har søgt om ny sendetilladelse. Hvordan tilladelserne skal fordeles – og til hvem - på disse tre frekvenser fremover, skal diskuteres på lokalradionævnets næste møde den 30. april.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -