Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Skift til DAB forudsætter hjælp fra
den britiske regering

Onsdag 15. juli 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hvis alle landsdækkende og de store lokale/regionale radiostationer i Storbritannien og Nordirland skal skifte fra FM til DAB i 2015, så kræver det iflg. BBC at regeringen skal hjælpe. Det handler først og fremmest om at øge DAB-dækningen og om at lægge pres på bilindustrien for at få DAB ind i bilerne. Ellers vil DAB-projektet aldrig lykkes.
"Vi vil ikke lukke for de analoge signaler [på FM og mellembølge. /red] med mindre der overvindes nogle meget store forhindringer - specielt mht. bilradio. Og det er meget udfordrende forhindringer." Sådan siger chef for BBC Operations, Caroline Thompsen.

DAB dækker omkring 90 pct. af befolkningen i UK, og det vurderes, at det vil koste cirka 100 mio. pund (870 mio. kr.), at sikre dækning af de sidste 10 pct.

Og det gør BBC ikke bare lige. Det kræver penge fra den britiske regering.

Den kommercielle radiobranche i UK er samtidigt meget lidt ivrig i forhold til DAB. Forretningsmæssigt hænger det ikke sammen og lysten til at investere i noget nyt er meget lille for tiden. Op mod 80 pct. af de lokale kommercielle radiostationer i UK kører i øjeblikket med underskud eller med nul-resultat.

Et andet stort problem er manglen på DAB i bilerne. Et vigtigt skridt her er dog, at Ford og Vauxhall har sat som mål, at alle deres biler skal være udstyret med DAB fra 2013.

Et tredje problem er at DAB-modtagerne er for dyre. Eksperter vurderer, at så lang tid den billigste DAB-radio koster 50 pund (430 kr.). så vil det ikke bare være urealistisk at skifte til DAB i 2015, men næppe nogen sinde.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -