Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs sprogpris 2005 går til klassisk stemme
Torsdag 1. december 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs Sprogpris 2005 går til programmedarbejder Claus Johansen fra DR Klassisk. Claus Johansen er 52 år, hvoraf han har tilbragt de seneste 20 i DR. Han startede i 1985 som speaker og udsendelsesleder på P1, P2 og P3, men siden 1989 har han primært været tilknyttet P2.
På P2 har Claus Johansen tilrettelagt komponistportrætter, rejseprogrammer, causerier, værkanalyser og serier om blandt andre Mozart og Bach. Derudover er Claus Johansen en både flittig og dygtig foredragsholder og en strålende skribent. Og så spiller han obo på højt niveau. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Sprogprisen uddeles hvert år til en DR-medarbejder for at fremme udviklingen af det talte sprog og stimulere interessen for sprogbehandling i DR. Det er 18. gang, DR uddeler sin sprogpris.

Claus Johansen får sprogprisen for, som det hedder i begrundelsen, "sin fortrinlige formidling, som både rummer megen humor og sproglig originalitet, hvortil kommer hans særlige evne for at vinkle historier og overraske os. Han bruger sin krøllede hjerne til at føre publikum ud på stier, der ikke betrædes hver dag. Med tungen i kinden kan han øse af sin store viden, ikke mindst om klassisk musik, og han giver meget ofte lytterne en anekdote, som de ikke vidste, at de savnede. Claus Johansen besidder en legende lethed, som slår igennem bag mikrofonen. Samtidigt er han dyb og troværdig," hedder det i motiveringen, hvor det også lyder:

"Han får os til at lytte, og vi mærker ikke, at der en mikrofon mellem os og ham. Han kommer direkte ud af højttaleren med sine kloge, underfundige, satiriske og skæve kommentarer. At stemmen er klangfuld og uden besvær bevæger sig rundt i tonelejerne gør, at det alt sammen lyder så legende let."

DRs radiodirektør Leif Lønsmann overrækker prisen til Claus Johansen tirsdag d. 6. december i Radiohuset. Tidligere er prisen blandt andre blevet givet til Ole Michelsen, Halldór Sigurdsson, Kurt Strand, Anders Agger og Adrian Lloyd Hughes.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -