Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 2 tabte sag i Teleklagenævnet om frekvens i Værløse
Mandag 7. april 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Som det eneste sted i landet kunne IT & Telestyrelsen ikke finde en erstatningsfrekvens i Værløse kommune for 91.8 MHz i forbindelse med etableringen af det nye P5 net. Værløse kommune og "Værløse Radioforeningen af 1999" (Radio 2) indbragte sagen for Teleklagenævnet, men fik ikke medhold i klagerne. Spillet er dog endnu ikke tabt for Radio 2, da der foregår nye bestræbelser i Kulturministeriet og IT & Telestyrelsen på at finde en erstatningsfrekvens til kommunen.
Den 13. november 2002 inddrog IT & Telestyrelsen 91.8 MHz i Værløse fra og med den 15. november 2003. Styrelsen mente ikke, at 91.8 kunne bruges i Værløse samtidigt med at P5 skulle sende fra Gladsaxe på 91.4 MHz: Den nye P5-sender i Gladsaxe skulle i givet fald dæmpes med 7 dB i retning mod Værløse, for at sikre at Værløse 91.8 fortsat skulle kunne høres i 5 km's radius. Samtidigt oplyste styrelsen, at det ikke ville være muligt, at anvise en erstatningsfrekvens i Værløse kommune.

Afgørelsen blev indklaget til Teleklagenævnet.

Det blev gjort gældende, at inddragelsen af 91.8 udgjorde et ekspropriativt indgreb, der forudsatte en klar lovhjemmel og skulle udløse erstatningspligt. Det blev fremført, at den reducerede dækning for Værløse 91.8 - ved igangsættelse af Gladsaxe 91.4 - kun ville blive meget beskeden. Samtidigt blev det gjort gældende, at der kunne anvises en erstatningsfrekvens i kommunen.

Men argumenterne bed ikke på hos Teleklagenævnet. Her besluttede man, at der ikke er grundlag for at tilsidesætte IT & Telestyrelsens frekvensmæssige vurdering mht. nødvendigheden af at inddrage 91.8 i forbindelse med etablering af den 5. FM-radiokanal.

Samtidigt er der dog lidt kritik af styrelsen. Teleklagenævnet bemærker, at IT & Telestyrelsen burde have orienteret "Værløse Radioforening af 1999" (Radio 2) om, at inddragelsen af 91.8 er sket uden at styrelsen i sine overvejelser har inddraget muligheden for at tildele foreningen en anden frekvens, der var udmeldt til en anden kommune i området.

Når den forudsætning ikke fremgår af styrelsens afgørelse, er det en medvirkende årsag til at foreningen (Radio 2) og Værløse kommune forgæves har indbragt sagen for Teleklagenævnet - i stedet for til Kulturministeriet, der er den myndighed, der kan ændre præmisserne for IT & Telestyrelsens frekvensmæssige vurdering.

På den baggrund har Værløse Radioforening (Radio 2) fået det betalte gebyr på 4.000 kr retur.

Teleklagenævnet slutter af med at opfordre til, at de bestræbelser der foregår i Kulturministeriet og hos IT & Telestyrelsen for at finde en erstatningsfrekvens i Værløse "resulterer i et for foreningen tilfredsstillende resultat".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -