Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Skarp kritik af P3s ”musikdiktatur”
Torsdag 14. juni 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Musiker, komponist og musikalsk leder af Gyldendals pladeselskab Exlibis, Peter Abrahamsen, langer i en kronik i dagens udgave af Ekstra Bladet voldsomt ud efter P3s musikpolitik, og går til direkte angreb mod DR Radios musikchef, Eik Frederiksen, som Abrahamsen konsekvent kalder Eik Eriksen, og som er ”opdraget i en regn af cola-reklamer på The Voice”. Det er dog Chr. Nissen, der er ansvarlig for den ”kulturforarmende aldersfascisme, som musikpolitikken er udtryk for”, mener Abrahamsen.
Peter Abrahamsen, der selv er tidligere DR medarbejder, skriver at ”problemet er, at DR’s ledelse synes, at denne (u)musikalske mand [Eik Frederiksen] har noget at byde på” og går derefter videre med at lange ud efter lokalradioerne: ”Han kommer fra en uforpligtet lokalradioverden, som har glemt det lokale, og hvor det vigtigste er koncertbilletter, diskobøvs og tju-hej hvor det går. Her opererer man med rotation/airplay/activities/planning/events osv. Speakerne henvender sig til lyttere, som om de var på et skipist eller på vej til den helt store headbangerfest.”

Abrahamsen mener, at man med nedlæggelsen 1. september af de fire store musikfaglige programmer (Global Beat, Folk Nu, Black & White og Beat) og den opstrammede holdning til dansk musik, har lagt op til polarisering af forholdet mellem de udøvende og medierne.

Det er især P3s specialisering som en ungdomskanal, der kritiseres af Peter Abrahamsen. Han mener at problemet er at man ikke på P3 kan høre musik, som har rødder længere tilbage end 1995 og at P3s musikpolitik er udtryk for en følgagtighed overfor de multinationale selskaber: ”Man må gerne være over 40 år, hvis man kommer fra USA eller England og udsendes på et multinationalt selskab – men hvis man hedder Poul Krebs, så må man ikke spilles på P3”, konstaterer en sur Peter Abrahamsen.

Han mener at aldersopdelingen er skabt af medierne. ”Det handler om musik, fuldstændigt som malerkunst handler om malerier og arkitektur handler om bygningskunst – og ikke om de udøvendes alder”.

Abrahamsen vender sig videre i dagens kronik i Ekstra Bladet mod anvendelsen af computer-radio og over at mange musik-journalistiske programmer er blevet erstattet af småpludren.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -