Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Venstre vil holde valgløfter: Klar liberalisering på medieområdet
Torsdag 22. november 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Medieforliget, som blev indgået af den tidligere regering, SF og CD, vil blive fuldstændig skrottet af den nye regering og erstattet med omfattende liberaliseringer på primært radio- og tv-markedet. Samtidigt vil Venstre og Konservative stoppe en planlagt licensstigning allerede fra januar. DR risikerer dermed at skulle ud i en stor sparerunde allerede fra årsskiftet, for at finde op mod 146 millioner kr.
”Vi tager hele medieforliget og river det op med rode, som vi har lovet at gøre det”, siger Venstres mediepolitiske ordfører, Jens Rohde i dag til dagbladet Børsen. Rohde kan ikke få øje på brugbare elementer i den eksisterende medieaftale.

Tværtimod er den nye regerings initiativer i mediepolitikken nærmest det stik modsatte. FM5 udbuddet vil blive stoppet, indtil man har gennemført en oprydning af frekvensplanen efter hollandsk forbillede, som V, K og Dansk Folkeparti tidligere har fremsat beslutningsforslag om. Det ventes at ville bringe helt op til 20 nye landsdækkende radiokanaler frem i lyset. De skal udbydes på auktionsvilkår, og dermed vil de fleste medievirksomheder kunne få adgang til radiomediet. Det vil især gavne dagbladene, og det vil sætte fornyet tryk på sammensmeltningen af de forskellige medier, skriver Børsen videre.

Licensen skulle være steget til nytår med 100 kr. til 2088 kr. pr. husstand, men det sker ikke. Jens Rohde siger til TV 2 Nyhederne torsdag morgen, at Venstres skattestop også inkluderer licensen. Stoppet indebærer, at DR går glip af en stigning i licensindtægterne på op med 146 mio. kr. DR får årligt omkring 2.7 mia. kr. i licensindtægter.

Til gengæld kan DR glæde sig over mindre bureaukrati, idet det netop nedsatte Public Service-råd vil blive nedlagt.

”Begrænsningen af sendestyrken på 160 Watt vil blive ophævet, forbuddet mod netværk vil blive fjernet, og vi vil give virksomheder lov til at erhverve sendetilladelser,” siger Kasper Krüger, der er adm. direktør i Sky Radio og iflg. Børsen nyvalgt folketingsmedlem for Venstre. Kryger mener, at disse ændringer kan ske administrativt og med omgående virkning, og derfor vil de lokale radiostationer meget hurtigt mærke den nye regering.

De konservatives mediepolitiske ordfører Brian Mikkelsen vil – overfor DR Nyheder - ikke på nuværende tidspunkt kommentere ophævelsen af medieforliget og en kommende ny VK regerings mediepolitik.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -