Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Øget konkurrence blandt radio-museer
Onsdag 11. februar 2009
Af Eric Larsen
 
Radiosamleren Kaj Paaske kunne aldrig drømme om at smide en gammel radio ud. Men i modsætning til mange andre private samlinger af gamle radioapparater, åbner han nu sin samling i Haldager på Sjælland for offentligheden året rundt. Men både i Ringsted, Haslev og Stubbekøbing er der allerede lignende samlinger, og dermed er der virkelig noget at se på for radio-entusiaster i Region Sjælland.
Ægteparret Paaske er bosiddende i Haldager vest for Næstved, hvor man i laden kan fremvise 250 forskellige radio-apparater, de fleste fra før krigen. Yderligere 400 er på lager. Det nyåbnede Haldager Radiomuseum kan findes på http://www.kultunaut.dk/perl/sted/type-nynaut/nr-2051901 , hvor man også kan læse hvordan man bestiller en rundvisning.

Lige i nærheden finder man også Ringsted Radiomuseum, der drives af Ringsted RadioForening (www.rfr.dk). Dette museum er især kendt for at have leveret de gamle radio- og tv-apparater til optagelserne af DRs 'Krøniken'. I Haslev er der gamle radioapparater på SEAS El-Museum (http://www.skoletjenesten-sj.dk/Default.aspx?ID=502). Og længere mod syd findes Stubbekøbing Motorcykel- og Radio-museum, hvor samleren Bent Ahlburg har stillet sin samling af radio- og tv-apparater til rådighed (www.motorcykelogradiomuseum.dk).

For fuldstændighedens skyld skal det nævnes, at der i Vestdanmark er delvist offentlig adgang (dvs. efter aftale) til Funder Radio- og smalsporsbane-museum (http://www.sitecenter.dk/fnb), og et privatejet B&O-radiomuseum i Brørup (www.visitdenmark.com – søg på radio).

Der er fuld offentlig adgang til den 'officielle' B&O-samling på Struer Museum (www.struermuseum.dk), samt mindre radiosamlinger på Djurslands Museum i Grenaa (www.djurslandsmuseum.dk), Motormuseet i Grenaa (www.motorsamling.dk), Thyholm Egnsmuseum (http://thyholm-egnsmuseum.dk/ ) og 'Harmonikamuseet' i Brovst (www.harmonikamuseet.dk).


Foto: Haldager Radiomuseum


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -