Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Tør øjnene!
Torsdag 27. maj 2010
Af Dan Rachlin
 
UGENS KLUMME: Så blev det nok så omdiskuterede medieforlig vedtaget med, som man siger, mindst mulige flertal. Reaktionen fra Socialdemokraterne kom omgående, idet partiets medieordfører Mogens Jensen pr. refleks fik lov, at hyle på TV 2 Nyhederne. Han repræsenterer som bekendt det suverænt mest bagstræberiske parti, når det kommer til de elektroniske mediers vækstmuligheder igennem det seneste kvarte århundrede.
Socialdemokratiet eller Socialdemokraterne, som de jo hedder i disse moderne tider, gjorde i sin tid alt for at besværliggøre de lokale tv- og radiostationer, som (oh fy oh føj) ønskede at erhverve sig ved at sælge reklametid.

Selvsamme parti var sandt for dyden heller ikke drivkraften, da TV 2 så dagens lys for 22 år siden.

Næh, dét Socialdemokraterne egentlig var bedst til, var på bedste snyltermaner, at forsøge at erhverve sendetilladeser til såvel lokalradio som lokal-tv, for at kunne præsentere deres seneste partiprogrammer for de uskyldige lyttere og seere.

Gerne på frekvenser, som de delte med stationer der spillede popmusik og bragte lokalt nyhedsstof, så var man jo ligesom sikker på, at der var nogle lyttere derude.

At den nuværende regering heller ikke har nogen høj stjerne hos os, som arbejder med elektroniske medier igennem det seneste årti, er så heller ikke nogen hemmelighed.
De har haft alt den tid i verden, til at forbedre vilkårene for de kommercielle aktører på radiomarkedet, og har i store træk foretaget sig... intet.

I det netop vedtagne medieforlig har de såkaldt borgerlige/liberale politikere strakt sig til at føje ind, at kommercielle radioer skal betale et vederlag for musikken til KODA og Gramex, som svarer til deres lytterunderlag.

Wauw! Store sager.

Næh i stedet har den borgerlige regering såmænd sørget for, at danskerne skal have endnu en statsejet og støttet public service radio, som skal være en konkurrent til P1!!!

Det kan man sikkert sige meget positivt om, men vi er nok nogle stykker, som havde håbet på at borgerlige politikere én gang for alle gjorde noget alvorligt for at de kommercielle radiostationer fik helt og aldeles frie forhold i relation til sendeforhold.

Hvorfor skal de koste kassen, at sende æterbåren radio i Danmark????

Skulle man ikke vide bedre, ville man tro at også borgerlige politikere i virkeligheden ikke kan slippe deres råderet over de store landsdækkende medier.

Ja man kunne sågar forledes til at tro, at de med det nye tiltag desperat forsøger, at få plads til deres kedsommelige og energiforladte meningsudvekslinger i den bedste sendetid.

DR reagerer præcis som den førnævnte Mogens Jensen, pr. refleks. "Vi skal fyre medarbejdere", ja uha det var vel nok en trussel for almindelige danskere.

"Programmerne kommer til at bære præg af besparelserne"; gør de virkelig.

Her kan jeg så tilføje: Det gør de allerede. Og det har ikke en hujende fis, at gøre med besparelser, men derimod hvorledes de utroligt mange ledere og mellemledere i DR vælger at prioritere.

Lad mig give et forhåndenværende eksempel: Når man som jeg bevæger sig rundt på de danske veje om natten, kan man blive ledsaget af lige præcis NUL værter/mennesker af kød og blod på de Danmarks Radios tre(fire) kanaler).

Man finder det ikke nødvendigt, at have en vært på P3 eller P4 i nattetimerne!!!

Jeg mener at der er lavet flere undersøgelser, som har fortalt at omkring 300.000 danskere er vågne om natten, enten fordi deres partner snorker eller fordi de er på arbejde. Disse mennesker skal underholdes af en computer og diverse jingler. Mageløst.

Det er sgu da ikke et spørgsmål om et par tusinde kroner til en vært i nattetimerne, det er et decideret fravalg, en prioritering fra DR's side.

Så tør øjnene, og benyt dette wake up call til at stramme op på det i øvrigt ganske glimrende P1, som kun skæmmes af alt, alt for mange genudsendelser.

Endelig - for nu at være ude med riven overfor alt og alle i denne kronik, tillader jeg mig at stille et lillebitte spørgsmålstegn ved kulturminister Per Stig-Møllers finger på den elektroniske puls.

Jeg synes som så mange andre, at han er en hamrende dygtig og kultiveret politiker, men har den gode Per Stig nu tænkt sig rigtigt om, når han melder ud af den nye konkurrent til P1 med 100 millioner kroner som garanteret årsindtægt fra staten skal spille såvel klassisk som jazz ind imellem de mange kvalitets-taleprogrammer??

På mig virker konstruktionen fortænkt, og selve slutresultatet vil jeg glæde mig til at høre, og gerne med levende mennesker bag mikrofonen...døgnet rundt!



Appendiks:
Fredag 28. maj 2010

Efter denne kronik blev skrevet, viser det sig at den nye statsfinansierede radio skal være en bred folkelig radio med masser popmusik.

Det bliver sværere og sværere at forstå fornuften ved dette udspil., ikke mindst da det kommer fra en borgerlig regering.

Jo DR trænger til reel konkurrence til P3 og P4, men det er en konkurrence, som private aktører igennem årtier har ønsket at give statsradiofonien.

Nu lægger regeringen op til endnu en spiller på midtbanen med 100 millioner kroner i ryggen om året.

Alt imens Nova FM og 100FM slås med enorme udgifter bare for at få lov til at blive i æteren.
Det giver ingen mening, med mindre min første antagelse om at politikerne ønsker at være en slags programchefer altså viser sig at være den reelle årsag.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -