Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P2 og IFPI i samarbejde om uddelingen af priser til danske klassiske musikudgivelser
Tirsdag 22. juni 2004
Af Karsten Jensen
 
Med det fælles mål at skabe opmærksomhed omkring dansk musik har DRs P2 og pladeselskabernes brancheorganisation IFPI indgået et samarbejde om dette års uddeling af priser til klassiske musikudgivelser. P2 Prisen - DMA Klassisk 2004 er navnet på priserne til den klassiske musik. Og ’efternavnet’ betyder, at P2 Prisen er i familie med de andre Danish Music Awards, som IFPI er involveret i.
"IFPI er glade for at indgå et formaliseret samarbejde med DR omkring P2 Prisen, der sikrer optimale fremtidige rammer for den klassiske del af Danish Music Awards. Klassisk musik har svære vilkår, og P2 er blandt de få stabile eksponeringsmuligheder, genren har. Derfor er P2 en naturlig samarbejdspartner for pladebranchen på dette område," siger marketingdirektør for IFPI's danske afdeling, Jesper Bay, der håber på et frugtbart samarbejde, som med tiden kan omfatte endnu flere aktiviteter til gavn for udbredelsen af den klassiske musik.

Også P2's kanalredaktør, Hans Peter Larsen, ser frem til samarbejdet, der i første omgang kulminerer med prisuddelingen 26. september:

”P2 er en aktiv medspiller i det danske musikliv. Det gælder den levende musik, som vi afspejler i cirka 200 koncerttransmissioner om året. Og det gælder den danske musik på cd, som vi spiller i vores musikprogrammer. Derfor er det naturligt at indgå et samarbejde med IFPI omkring P2 Prisen, hvor der sættes fokus på årets cd-udgivelser med danske musikere”, siger Hans Peter Larsen, kanalredaktør for P2.

Prisfesten for den klassiske musik finder sted søndag 26. september kl. 20 i Radiohusets Koncertsal, hvor bl.a. DR RadioUnderholdningsOrkestret, Katrine Gislinge, Concerto Copenhagen og Copenhagen Saxophone Quartet sørger for den musikalske underholdning.

Men tilløbet til prisuddelingen begynder allerede i august. P2 Prisen er nemlig en lytterpris, hvor det er P2’s lyttere, der via afstemning afgør, hvem der skal præmieres.

En jury udpeget af P2 og IFPI nominerer cd’er inden for følgende kategorier:

Årets danske soloudgivelse
Årets danske kammermusikudgivelse
Årets danske vokaludgivelse
Årets danske orkesterudgivelse
Herefter er det lytternes stemmer, som afgør, hvem der skal på scenen og modtage det særlige P2 Pris-trofæ ved festkoncerten.

Derudover uddeler IFPI selv en hæderspris til et musikmenneske, der har gjort en særlig indsats for dansk klassisk musik – og endelig vil juryen give sin egen pris.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -