Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR konflikt afblæst i 11. time
Mandag 1. juli 2002
Af Karsten Jensen
 
Den varslede strejke i DR er afblæst i 11. time med et mælingsforslag udarbejdet af forligskvinde Mette Christensen vedrørende Dansk Journalistforbunds overenskomst med DR.
Begge parter anbefaler det nye mælingsforslag, men skal først godkendes i DRs bestyrelse og til urafstemning hos DRs journalister, fortæller DRs Informationsafdeling.

”Vi er tilfredse med, at det lykkedes at nå frem til et resultat, så seerne, lytterne og internetbrugerne ikke går glip af hverken nyhedsudsendelserne eller de mange andre aktuelt producerede programmer, som vi har glædet os til at komme med her i juli", siger generaldirektør Christian S. Nissen, som er på vej til generalforsamling i EBU i Napoli.

Han understreger, at det har været en særdeles vanskelig og meget langtrukken forhandling, hvor forligskvinden til sidst lagde et meget hårdt pres på forhandlerne fra begge sider. "Vi har strakt os meget langt i forhandlingerne", siger generaldirektøren. Han henviser til, at DR har accepteret en samlet lønudvikling for journalisterne på 5 % som minimum over to år, ligesom Dansk Journalistforbund har fået udvidet deres dækningsområde i DR.

Journalisterne har desuden fået mulighed for at købe sig til ekstra frihed ud over de seks uger, der i dag er i overenskomsten, og de har bevaret en særlig uddannelsesaftale. Til gengæld har DR fået igennem i mæglingsskitsen, at alle journalister nu overgår til ny løn, så der ikke længere skal opereres med to lønsystemer i DR, og der er opnået en ensartet aftale om kompensation for natarbejde for hele DR.

Dermed er den varslede strejke for mere end 1.000 journalister, freelancere m.m. afblæst i DR.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -