Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny radiokrimi på P1
Onsdag 1. december 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En ung violinist bliver brutalt myrdet en sen aften i Koncerthuset kort før den kontroversielle koncert 'Dødsmessen' skal opføres for en fuld sal. Noget tyder på, at mordet har noget at gøre med musikken. Det er noget af det man kan opleve i radiokrimien 'Koncerten der trak ud' på P1 - første gang i morgen torsdag.
Den nye radiokrimi er skrevet af Tomas Lagermand Lundme, og er den tredje i en rækken af krimier om efterforsker Thomas Baage.

Med 'Koncerten der trak ud' er Baage tilbage i en sag, der trækker spor langt ind i Østeuropa. Den unge myrdede violinist var fra Tjekkiet. Hans violin er byttet ud med en anden, der til gengæld er smadret, hans noder er spredt ud over det hele, og den unge mands fingre er ødelagte. Baage opsøger dirigenten Ulla Strumbech, der er en kendt og kompromisløs kunstner. Ud over violinisten skulle hun sammen med en cellist opføre den rumænske komposition 'Dødsmessen'. En komposition, der er i mange musikere og entusiasters verden er noget af det ypperste. Har man en gang opført 'Dødsmessen' er der ikke mere at hige efter. Imens sker endnu et mord, og noget siger Baage, at det eneste vidne, som fortæller sandheden er musikken.

På mærkelig vis drages Baage ind i et univers befolket af kunstnere - både de store og de forsmåede - , fanatikere og dem, der tjener pengene. Måske finder Baage hoved og hale i mysteriet, måske gør han ikke helt. Det er aldrig til at vide, når efterforskeren er ført at Tomas Lagermand Lundmes hånd.

Tomas Lagermand Lundme har tidligere skrevet radiokrimierne 'Frosne blomster' og 'Kvinder der irettesætter Gud', som begge har Thomas Baage i hovedrollen som efterforsker.

'Koncerten der trak ud' er instrueret af Petra Holbek, og i hovedrollerne høres Thomas Corneliussen, Lykke Scheuer, Henrik Prip og Sarah Boberg.

Første afsnit sendes på P1 i morgen torsdag den 2. december kl. 21.08.


Foto: Tomas Lagermand Lundme står bag endnu en radiokrimi på P1. (Fotograf: Helle Solvang)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -