Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Australien: Radiokonger taget i tekstreklame
Onsdag 13. juni 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
John Laws og Allan Jones, der er morgenværter og har status som radiokonger på 2UE i Sydney er blevet afsløret i en fæl omgang ”cash for comments” – dvs. tekstreklame uden for reklameblokkene.
John Laws havde i lang tid i morgenshowet hakket på bankernes nye og stigende afgifter, som gjorde den lille mands tilværelse mere og mere besværlig, og stillede spørgsmålstegn ved bankernes gigantiske overskud.

Så pludselig en dag begyndte han at sige, at der jo også findes rare og ærlige bankfolk, skriver Børsen. Og næste dag sagde han, at ikke alle banker forsøgte at flå sine kunder – og desuden havde de jo også aktionærerne at værne om.

I løbet af nogle uger udviklede John Laws sig fra at være en skarp kritiker af bankerne til at blive bankvæsnets forsvarer – og så kom det frem, at han havde skrevet kontrakt med bankernes samarbejdsorganisation for 250.000 dollar (godt én mio. danske kroner).

En stor undersøgelse viste siden, at både Laws og hans kollega på 2UEs morgenradio, Allan Jones, havde flere sidekontrakter, der alt i alt løb op i omkring 10 mio. kr.

En medieretssag ved Australian Broadcasting Authority endte med at de aktuelle kontrakter blev ophævet, at radiostationens rutiner blev strammet op og at Jones og Laws fremover skal fortælle, hvilke firmaer de har aftale med – både overfor deres chefer og overfor lytterne.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -