Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


For lidt dansk musik i danske radioer
Søndag 26. januar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der var kritik til musik-politikken på DR og ikke mindst de kommercielle stationer på RadioDays søndag. Lars Top-Galia fra Sort Sol brugte ord som dødsygt og uimponerende om de kommercielle lokalradioers musikflader, der efter hans opfattelse mest bestod af "den globale Top 20". Arne Würgler kritiserede også P3 og P4 for at levere alt for snævre og forudsigelige musikflader. Begge hilste et forslag om en minimums-kvote for dansk musik på public service kanalerne velkomment. Det ventes at der i den kommende public service kontrakt mellem DR og Kulturministeriet vil blive fastsat, at DR skal spille mindst 40 pct. dansk musik.
Musikredaktør i DR Radio, Eik Frederiksen, sagde, at DR har det fint med en sådan kvote. I forvejen har DR et mål om 30 pct. dansk musik på P3 og 50 pct. dansk musik på P4. Frederiksen pegede dog på, at det er nødvendigt, at der skal være et rimeligt forhold mellem udbud af dansk musik og de procentsatser der fastsættes. Som det er nu, er der faktisk et åbenlyst problem idet efterspørgslen på dansk musik - især sunget på dansk - er større end udbuddet af dansk kvalitetsmusik.

Michael Ritto, formand for IFPI og direktør for EMI, kom ind på det faldende pladesalg og oplyste at nedgangen er meget større for udenlandsk musik (20 pct.) end for dansk musik (5 pct.). Ritto mente ikke at det er radioernes skyld at pladesalget dykker, men nævnte at numre der er i for høj rotation kan medvirke til et dårligt salg for netop de kunstnere, der spilles for meget. Ritto efterlyste også, at de lokale radiostationre skulle tage flere chancer - i stedet for kun at spille det sikre.

Det kunne musikchef for ANR og Radio Viborg, Lars Trillingsgaard, ikke love. Her er man ikke interesseret i at føre en aktiv kulturpolitik og så at sige være første led i fødekæden for nye, uprøvede kunstnere. ANR vil ikke opdyrke nye talenter. Desuden spiller det ikke rigtigt nogen rolle om musikken er indspillet i Rødovre eller Rumænien.Trillingsgaard afviste derfor helt og holdent, at man kunne forestille sig en kvote for dansk musik på ANR og Radio Viborg.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -