Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


V og K har talt om FM-replanlægning i 5 år - men indtil nu er der intet sket
Tirsdag 26. september 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Allerede før Venstre og Konservative dannede regering i 2001, lovede de to partier at mangedoble antallet af radiostationer på FM-båndet ved en frekvensreplanlægning. DRs monopol skulle brydes med op mod ti nye nationale kanaler. Fem år efter er stort set intet sket, konstaterer Berlingske Tidende i dag. Replanlægningen er stadig kun et skrivebordsprojekt i Kulturministeriet, som endnu mangler at blive gennemført.
Både Venstre og Konservative har gang på gang bebudet, at nu skulle der ske en omlægning af frekvenserne i FM-båndet, så DR fik landsdækkende konkurrence. Men i dag er udnyttes FM-båndet på præcis samme måde som for fem år siden.

En frekvensreplanlægning var en del af valgkampen i 2001, og efter VK-regeringens tiltræden fastslog kulturminister Brian Mikkelsen overfor Jyllands-Posten: "Min plan er, at der kommer flere landsdækkende radiostationer. Det kan være popradio, erhvervsradio, kulturradio og nyhedsradio. Der skal være et langt større udbud, og jeg vurderer, at det rent teknisk er muligt at opnå flere landsdækkende radiofrekvenser."

I 2002 blev en replanlægning af FM-båndet i Danmark skrevet ind i VK-regeringens første medieforlig og KPMG Consulting blev sat til at undersøge mulighederne for en ny frekvensberegning.

I november 2003, melder Venstre ud, at om to år vil FM-planlægningen være gennemført med flere FM-kanaler. Altså i 2005.

I foråret 2004 er Kulturministeriet klar med en ny lovpakke, der vil give plads til ti nye radiokanaler på FM-båndet, men da sagen skal behandles politisk i løbet af sommeren blokerer Dansk Folkeparti og Venstre. Replanlægningen udskydes igen-igen, skriver Berlingske Tidende videre.

I november 2004 melder Venstre så ud, at - hvis DAB for alvor slår igennem - så giver det ikke mening at lave en stor replanlægning af FM-båndet.

I april 2005 kommer en replanlægning dog på bordet igen. "Vi er jo alle enige om, at replanlægningen skal gennemføres. Og går vi i gang nu, så kan vi om et år eller to have den gennemført. Det vil betyde mindst en-to-tre nye landsdækkende radiostationer og et antal nye regionale stationer," siger Peter Skaarup til Berlingske Business.

I juni 2005 indgås en ny aftale om replanlægningen og et egentligt EU-udbud om de tekniske forhold. Politikerne mener, at de nye radiofrekvenser kan gå i luften i slutningen af 2006, men Kulturministeriet har en anden dagsorden. Ministeriets mener, at de nye kanaler "nok først er på plads om tre-fire år".

Kulturministeriet sender en "foreløbig prøveplanlægning" i EU-udbud og efter et halvt år vindes dette udbud af Broadcast Partners fra Nederlandene. Når denne prøveplanlægning engang er på plads, skal forligspartierne så tage stilling til, om der overhovedet skal ske en replanlægning af det danske FM-bånd.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -