Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Public service-kontrakt pålægger DR, at sende mere kultur
Onsdag 3. januar 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
På radioområdet betyder den nye public-service kontrakt, at DR "mærkbart skal øge omfanget af sin dækning af dansk kultur". Dækningen af mindre sportsgrene i radioen skal ligeledes øges mærkbart. Desuden pålægges DR, at genoptage nyheder på fremmedsprog, og så skal DR styrke sin virksomhed i forhold til børn og unge bl.a. på de eksisterende radio-kanaler.
DR besluttede for et år siden, at nedlægge alle fremmedsprogede redaktioner og dermed nyheds-betjeningen af flygtninge og indvandere på deres egne sprog. Nu er DR blevet pålagt at genoptage disse nyhedudsendelser "mindst i samme omfang som i 2005" og det skal ikke kun ske på internettet og tekst-tv, men DR er pålagt, at det også skal ske på DAB.

DR skal styrke sin virksomhed i forld til børn og unge. Det betyder, at DR ikke må skære ned på sendetiden for førstegangsudsendelser på FM-kanalerne - i forhold til niveauet i 2004 - og samtidigt skal DR øge omfanget af børneprogrammer på DAB.

DR pålægges - på bl.a. de eksisterende radiokanaler - at øge det tidsmæssige omfang af nyproduceret dansk dramatik med 10 pct. - i forhold til det gennemsnitlige omfang i de seneste 4 år.

Kontrakten siger også, at DR mærkbart skal øge omfanget af sin dækning af dansk kultur på radio, herunder DAB - og der nævnes specifikt litteratur, film, teater, opera

Den danske musik skal fortsat stå stærkt i DR Radio. DR skal fastholde det nuværende niveau.

Det er ikke kun på tv-området, at dækningen af de mindre idrætsgrene (defineret som al anden sport end fodbold, håndbold og cykling) skal øges. Kontrakten pålægger DR, at der også i DR Radio skal ske en mærkbar øgning af dækningen af de mindre idrætsgrene.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -