Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mænd er mere til jazz og rock end kvinder
Onsdag 11. maj 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR Medieforskning har set nærmere på, hvordan kønsfordelingen er på landets forskellige radiokanaler. Og her er det helt tydeligt, at der er et overtal af hankønsvæsener foran højttalerne, når der kan høres 'spade', eller når saxofonerne spiller. På en kanal som DR Rock er 73 procent af alle lyttere mænd, mens det er 67 procent på DR Jazz.
På de store FM-kanaler er det P2 og P4, der har den mest jævne kønsfordeling – med en let overvægt af kvinder, mens P1 og P3 har henholdsvis 63 og 65 procent af mænd som lyttere.

Derimod er det måske mere overraskende, at 75 procent – eller tre ud af fire lyttere på DRs nyhedskanal på digital radio, DR Nyheder, er kvinder.

"Når de fleste radiokanaler har en overvægt af mænd, er der en god forklaring. For mænd er også dem, der generelt hører mest radio. 52 procent af al radiolytning bliver foretaget af mænd, og det endda selv om der generelt er flere kvinder end mænd i Danmark," siger medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning iflg. en pressemeddelelse fra DR.

Hovedforklaringen på, at mænd hører mest radio, er den simple, at mange af dem nemmere kan høre radio på arbejdet – for eksempel på byggepladsen eller i lastbilen, mens det er ofte umuligt i typiske kvindejob på eksempelvis sygehusene eller i hjemmeplejen. Det kan så omvendt også være forklaringen på, at kvinderne vælger at snuppe de seneste nyheder på DRs nyhedskanal, når de kommer hjem og lige skal opdateres.

"Ser man på weekenden, er radiolytningen ligeligt fordelt mellem kønnene. Så arbejdet spiller altså en rolle," understreger Dennis Christensen.

Han har derimod sværere ved at forklare, hvorfor P2 med dens kulturdækning, jazz og klassiske musik har flest kvindelige lyttere (nemlig 54 procent), mens den digitale kanal med lutter klassisk musik, DR Klassisk, har en meget stor overvægt af mænd blandt lytterne; nemlig 69 procent. Et bud kunne dog være, at DR Klassisk distribueres via DAB, internet og kabel, og at mænd i højere grad end kvinder benytter sig af disse distributionsformer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -