Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Milliardregning til danske radiolyttere
når DR lukker P2 på FM

Fredag 15. oktober 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hvis de danske radiolyttere fortsat vil kunne høre klassisk musik fra november 2011, når P2 forsvinder på FM-båndet, så skal lytterne ud at købe DAB-radioer i så stort et antal, at det kommer til at koste radiolytterne mellem en halv og en hel milliard kroner. Det vurderer direktør Peter Augustinus i dag i et læserbrev i Jyllands-Posten.
Der er i dag ca. 2/3 af den danske befolkning, der ikke har en DAB-radio, og det er de nødt til at anskaffe sig, hvis de fra november næste år vil høre P2 i dagtimerne i bilen, i stuen, i køkkenet, i badeværelset osv.

"Hvis P2s lyttere i dag ikke har tilstrækkeligt gode DAB-modtagere, eller hvis de overhovedet ikke har DAB-modtagere, så er de tvunget til at købe nyt udstyr, hvis de fortsat vil have fuldt udbytte af deres licenskroner. Og alle disse DAB-modtagere kommer helt sikkert til at koste P2s lyttere rigtigt mange penge," skriver Peter Augustinus.

Han mener derfor, at nedlæggelsen af P2 på FM-båndet er problematisk i forhold til medieforligets tekst.

Peter Augustinus har selv netop købt en DAB-tuner til 3.200 kr. til siit hjem, men mangler endnu at købe en DAB-radio til bilen - og den vil koste mindst et par tusinde kroner - plus montering.

Herefter stiller Peter Augustinus et direkte spøgsmål til DRs mediedirektør Mikael Kamber: "Er det helt forkert at antage, at lytterne af den klassiske musik på P2 skal købe flere hundrede tusinde DAB-modtagere og antenneanlæg, således at den samlede regning til P2s lyttere bliver på et sted mellem en halv og én milliard kroner alt efter kvaliteten af udstyret?"


FAKTA: Langt de fleste DAB-radioer der er solgt i Danmark, er meget billige transistorradioer (typisk køkkenradioer og clock-radioer), der har en begrænset lydkvalitet, og som derfor er helt uegnede til at gengive klassisk musik.

Selv den dyreste DAB-radio vil aldrig kunne gengive lyd i nær så god kvalitet, som det sker på FM. Kvaliteten på DAB er begrænset til højst 192 kb/s i MPEG2-kvalitet, hvilket lyder væsentligt dårligere end FM.

Der er stor set ingen biler, der har DAB, og i mange biler er der fastmonterede radioer, der ikke kan udskiftes.

Cirka hver 10. dansker lytter til P2. Iflg. Gallup Radiometer er den ugentlige reach på omkring 9 pct. - det svarer til, at cirka 416.000 danskere hver uge lytter til P2 (gennemsnit for de sidste 10 uger).




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -