Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Gramex indgår aftale med Radio 100FM
Fredag 28. maj 2004
Af Karsten Jensen
 
Gramex har netop indgået aftale med selskabet Talpa Radio Danmark (Radio 100FM) gældende for hele koncessionsperioden på otte år. Aftalen er baseret på helt nye principper for betaling af musikken og er kommet i hus, netop som regeringen varsler, at de vil gøre afgifterne til Gramex til en del af lovpakken (offentliggøres d. 9. juni 2004) for radiodrift i Danmark, hvis ikke radiostationerne og Gramex selv finder en løsning.
Direktør Bjørn Juell-Sundbye, Gramex, udtaler:
”Allerede før Sky Radios opstart i november sidste år blev der indgået aftale mellem Sky Radio og Gramex for de første tre år. Det tog dog længere tid at få gang i realitetsforhandlingerne med Radio 100FM, men da de først kom i gang, gik det hurtigt. Radiostationen og Gramex er nu nået frem til en helt ny betalingsform, der sikrer de nye kommercielle stationer adgang til markedet med mulighed for at finde fodfæste i koncessionsperioden på otte år. For vores vedkommende er der derfor ikke grundlag for et lovindgreb.”

Den nye betalingsform kan også anvendes på andre nye stationer, idet aftalen sikrer, at der skal betales, hver gang der spilles cd’er i udsendelserne, men samtidig er kunstnerne og pladeselskaberne gået med til at slå halv skade med radiostationerne for at sikre dem økonomisk grundlag på det nye marked.

Bestyrelsesformand for Talpa Radio Danmark (Radio 100 FM), Jesper Sehested Lund, oplyser:
”Vi har fået en aftale med Gramex, der på væsentlige områder, har imødekommet vores ønsker. Jeg vil ikke kalde aftalen en ’drømmeaftale’ for Talpa, da den fortsat indeholder enkelte ’tidsler’, men den er bestemt til at leve med. Gramex har i forhandlingsforløbet vist forståelse for de nye nationale kommercielle radiokanalers særlige vilkår samt demonstreret en villighed til at tage hensyn hertil og finde brugbare løsninger."

Gramex forvalter rettigheder for musikere, sangere og pladeselskaber.

- - -

Ændret 1.6.2004


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -