Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Klager over tendentiøs dækning i DR kommer fra både højre og venstre
Mandag 7. september 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når danskerne klager over DR, er det i stigende grad unfair og tendentiøs dækning, de klager over. Hvor DRs klagefunktion på dr.dk i andet halvår af 2008 modtog 176 klager på den konto, er der kommet 213 i de første seks måneder af i år. Typisk kommer klagerne fra begge lejre, når DR videreformidler ophedede diskussioner.
”Det er bestemte emner, som DR får kritik for. Når der er krig i Gaza, bliver der både klaget over, at dækningen er pro-israelsk, og over at dækningen er pro-palæstinensisk. Og når debatten mellem regeringen og oppositionen herhjemme bliver skærpet, kommer der ofte klager fra begge lejre over DR,” forklarer seernes og lytternes redaktør Jacob Mollerup.

Han har netop lagt sidste hånd på rapporten ’Henvendelser til DR om programvirksomheden 1. halvår 2009’.

Redaktørens gennemgang viser, at 29 i det forgangne halvår har klaget over, at DR favoriserer regeringen og/eller Dansk Folkeparti, mens 31 har klaget over, at DR er for rød/venstreorienteret og for kritisk over for regeringen og Dansk Folkeparti.

Klagerne over unfair og tendentiøs dækning dækker over vidt forskellige problemstillinger - faktisk 54 forskellige emner, viser Jacob Mollerups opgørelse.

Andre har for eksempel klaget over, at DRs dækning af konflikten på Sri Lanka er for sparsom og for regeringsvenlig, over at DR omtaler darwinisme positivt, og over at DR refererer tænketanken Cepos ukritisk.

Helt generelt er antallet af klager over DR igen på vej op, viser halvårsrapporten.

”Der er kommet langt flere tekniske muligheder og mange nye tjenester. Men det hele er også blevet mere sårbart. Derfor er der et voksende antal klager over tekniske problemer med at modtage alle DRs tilbud,” siger Jacob Mollerup.

Rapporten giver en oversigt over de mest hyppige klagetemaer i det forgangne halvår, og af disse er ni gengangere fra tidligere halvår. Topscoreren er klager over problemer med at se tv og høre radio over nettet. Der er også problemer med fejl i programoversigter og playlister på dr.dk.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -