Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Udsigt til lynændring af tilskudsordning
Fredag 7. november 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturminister Brian Mikkelsen (K) har af partierne bag medieaftalen - Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti - fået opbakning til at ændre tilskudsordningen til de lokale radioer og tv-stationer allerede fra 2004, og har sat embedsmændene i Kulturministeriet til at lave et forslag til en ny ordning i weekenden. Dette forslag vil Brian Mikkelsen så fremlægge på mandag. Der er udsigt til, at ikke kun Radio Oasen mister støtten, men også andre lokalradioer har udsigt hertil.
Venstres kulturordfører, Kim Andersen, udtaler i dag til Jyllands-Posten: "Vi er ikke ude på at stække ytringsfriheden, vi skal værne om pluralismen, men omvendt mener jeg heller ikke, at samfundet behøver at belønne grupper med fjogede budskaber som nazisternes".

Han peger på, at man fremover skal se på, hvor bredt funderet organisationen bag en given radio er. "Hvordan er radioens forankring i lokalsamfundet? Bidrager radioen kulturelt? Er programfladen tilstrækkelig varieret? Der er masser af krav, man med rimelighed kan stille", siger Kim Andersen.

Oluf Jørgensen, lektor i informationsret på Danmarks Journalisthøjskole, siger til Jyllands-Posten: "Det ser ud som om, at man vil stille public service-agtige krav til radioerne. I så fald vil man ikke bare ramme nazi-radioen, men også en række andre stationer. Blandt andre de religiøse radioer. Det er nemt at hylde ytringsfriheden, når man er enig i det, der bliver sagt. Jeg tror faktisk, at man styrker demokratiet ved også at give plads til dem, der er imod demokratiet. De danske nazister spiller ingen politisk rolle, og de er knapt nok voldelige, mig bekendt. Spørgsmålet er, om vi er for smålige, når vi ikke vil give 78.000 kr. til Radio Oasen? Så sikrer vi jo også, at Jonni bliver siddende i ro og mag og piller ved sine ledninger", slutter Oluf Jørgensen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -