Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Talpa tror på stor vækst på radiomarkedet
Torsdag 19. juni 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det nederlandske radioselskab Talpa Radio gik målrettet efter at sikre sig FM6 - og det lykkedes med et bud på 22.5 mio. kr., som er den årlige afgift for at komme ind på det danske marked. Det unge firma - med den erfarne Erik de Zwart (45) (billedet) i spidsen - tror på, at radioreklamers andel af den samlede reklameom-sætning vil stige fra de nuværende knap 2 pct. til hele 8 pct. Og så vil de Zwart i øvrigt ikke røbe noget som helst om, hvilket musikformat Talpa Radio vil anvende.
Talpa Radio er et helt nyt navn på radioscenen i Nederlandene. Selskabet ejes af John de Mol, der i Danmark mest er kendt som ophavsmand til reality-tv, men som i Nederlandene også er kendt som en af pionererne på offshore-radioerne i Nordsøen. Som direktør for det nyoprettede selskab hentede de Mol ingen ringere end Erik de Zwart til Talpa Radio. Han er ligeledes et meget kendt navn i Nederlandene - kendt fra offshore-radioerne og som direktør for den succesfulde Radio 538 i radioens ti første år.

I oktober 2002 købte Talpa Radio den kommercielle radiokanal 'Nordzee FM' og i februar købte man 'Radio 10 FM'. Med Talpa's køb af FM6 er det første gang man går udenfor Nederlandene.

Spekulationerne om, hvorvidt FM6 vil satse på at drive en Københavner-radio, eller vil søge at udvide dækningen udenfor Københavnsområdet (og Randers) - f.eks. ved at lave samarbejdsaftaler med lokale radiostationer - således at der bliver tale om en mere landsdækkende radiokanal står fortsat ubesvarede, men de Zwart siger, at man vil undersøge, hvilke muligheder der er for at udvide dækningen - inden man beslutter sig.

Hvilket programformat Talpa Radio vil tilbyde de danske lyttere er en velbevaret hemmelighed, eller måske er beslutningen slet ikke truffet endnu. Det eneste der ligger fast, er at det bliver en musikkanal og at der vil blive sendt nyheder.

Erik de Zwart tror ikke, at Talpa om 8 år vil være i en situation, hvor man igen skal byde på en landsdækkende radiokanal i Danmark. Til den tid vil udviklingen have sikret, at der er radiokanaler nok - f.eks. på DAB, og så giver det ingen mening med en auktion.

Radio Talpas nye danske radiokanal går i luften den 15. november på 100.0 MHz i København og 99.9 MHz i Randers.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -