Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Bøder til BBC-værter, hvis de bander mere end to gange om året
Tirsdag 13. juni 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens det er temmeligt vanskeligt at få øje på begrænsninger i brugen af bandeord og pornografi - i både tale og musik - på DR P3, så forholder det sig noget anderledes i Storbritannien og Nordirland. Morgenvært på BBC Radio 1, Chris Moyles, trues med både bøder og helt at miste sit morgenshow fordi han kom til at bande af en lytter i æteren, brugte udtrykket "beskidte ludere" ("dirty whores') og så lige også et par andre ting.
Ofcom, der holder øje med, at de britiske og nordirske radiolyttere ikke udsættes for uhøvisk tale, har modtaget syv klager over de to Radio 1 værter Chris Moyles og Scott Mills. Ofcom har derpå i en kendelse advaret BBC om at, hvis stationen fortsætter med at overtræde reglerne for brug af bandeord og andet upassende indhold, så vil der blive skredet ind med sanktioner mod BBC og stationen kan imødese en bøde på op mod 250.000 pund (2.75 mio. kr.).

Det er så i øvrigt ikke første gang, at Ofcom har grebet BBC i at sige slemme ting. Indenfor de seneste år har Ofcom således udstedt fem kendelser vedr. sproget på BBC.

I den aktuelle sag havde Chris Moyles bedt sine kvindelige lyttere SMS'e til ham om, hvorvidt de tissede eller ej når de stod under bruseren. Efter et stort antal SMS'er konkluderede Moyles: "Thank you very much ladies. I should really say ladies - you all pee in the shower you dirty whores"

Og så har Moyles ved en anden lejlighed også brugt ordet "gay" (bøsse) i betydningen "affald" og han har sågar sagt "fucking" i en af sine udsendelser. Det er også blevet noteret i Ofcoms sorte bog, at Moyles har haft en gæst i studiet, der brugte ord som "piss" og "twat".

BBC tager Ofcoms kendelse meget alvorligt og har forsikret Ofcom om, at værterne på BBCs radiokanaler nu kan imødese bøder, hvis de bander 2 gange indenfor 12 måneder. Og hvis banderierne fortsætter, så vil værterne blive taget af deres programmer.

Chris Moyles reaktion på det hele er, at han har forsikret sin chef om, at hans "brug af sproget fremover vil blive planlagt mere omhyggeligt".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -