Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR-radiodokumentar får Prix Italia
Mandag 26. september 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio-, tv- og webproduktioner fra 42 lande på fem kontinenter har den seneste uge dystet ved Prix Italia konkurrencen, der i år blev holdt for 57. gang. DR Dokumentars montage 'Den lille pige med tørklædet', som er produceret af Kirsten Laumann (billedet) og mixet af Ulla Kristensen, hentede en Prix Italia ved uddelingen lørdag i Milano. Det skete i den ene af de to dokumentarkategorier, der gives priser i: nemlig den for de samfundsaktuelle dokumentarer.
'Den lille pige med tørklædet' handler om den 18-årige Diana fra Skanderborg, der trodsede sit familiære ophav, fravalgte kristendommen og dansk kultur til fordel for islam, og montagen fortæller hendes historie.

DR planlægger at genudsende 'Den lille pige med tørklædet' i 'Dokumentarzonen' på P1 i løbet af oktober, men allerede nu kan programmet genhøres på nettet via arkivet på www.dr.dk/montage.

DRs særlige fejring af H. C. Andersens 200-års fødselsdag med websitet www.dr.dk/hca faldt også i Prix Italia-juryens smag. Sitet fik en Prix Italia som 'bedste website'.

DR Ung klarede sig også flot i det italienske. Det blev til en såkaldt 'Special Mention' fra juryens side til montagen 'Håbets pris', der er tilrettelagt af Mette Rose og Henrik Moltke. Montagen er en selvbiografisk historie om Mette. På overfladen lever hun et liv, der ligner de fleste andre unge pigers med venner, fester og kærester. Men under overfladen lurer diagnosen multipel sklerose. For mange betyder det, efter et ukendt antal år, kørestol og nedsat hjernefunktion. Udsendelsen beskriver blandt andet Mettes kamp for at komme overens med sin fremtid og beskriver også hendes jagt på en ny vidundermedicin, som medicinalfirmaet vil sælge så dyrt som muligt. Undervejs tager sagen dog en uventet drejning, og så må hele situationen tænkes om igen.

80 private og public service-stationer fra hele verden deltog i årets Prix Italia-konkurrence.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -