Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DAB-radio salget har raketfart
Torsdag 5. februar 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens analog radio på FM og AM er praktisk taget 100 pct. enerådende i 193 ud af verdens 195 lande, så er digital radio - i form af DAB - stærkt på vej frem i 2 lande: Storbritannien & Nordirdland (UK) og Danmark. DAB Danmark kan melde om, at branchen fik en stor vækst i salget af DAB-radioer i 2008.
År for år er salget af DAB-radioer steget, konstaterer DAB Danmark i en pressemeddelelse, og skriver videre, at der ved udgangen af 2005 var solgt omkring 120.000 DAB-radioer - og at der nu er 1.3 millioner danskere, der har en DAB radio.

"Vi har i julen 2008 oplevet at flere forhandlere, på et tidligt tidspunkt i julehandlen, løb tør for DAB-radioer - og dette på trods af, at de havde købt væsentligt mere ind, end i julen 2007. Op til jul leverede vi mange flere DAB-radioer til forhandlerne end, hvad de havde i deres forecast, hvilket så også har medført at vores DAB-radio lagre i Danmark og UK nu er tomme. Det giver os nogle positive udfordringer med at få leveret til forhandlerne her i første kvartal, hvor vi ligeledes kan se en stigende ordretilgang. Vi fortolker det således, at danskerne nu for alvor har taget DAB til sig," udtaler Thomas Schwartz, direktør for Gizmolink

Mange danskere har allerede DAB i køkkenet, i soveværelset eller på badeværelset - eller måske alle tre steder. Næste skridt bliver, at DAB kommer mere ind i stuerne, hedder det videre fra DAB Danmark.

DAB vil også blive mere almindeligt i bilen. Der findes allerede små DAB-modtagere til en rimelig pris, der kan tilsluttes den eksisterende bilradio.

Preben Mogensen, Business Manager hos Kjaerulff 1 A/S forventer, at salget af firmaets 'DAB your car' vil komme til at gå ekstremt flot. 'DAB your car' betyder, at man kan modtage DAB på en almindelig autoradio - uden nogen form for teknisk indgreb. Og det tageer blot 10 minutter at montere.

Udsigterne for udbredelsen af DAB fremover ser lovede ud. DAB Danmark fik i oktober 2008 - i samarbejde med DR og Megafon - gennemført en stor analyse, der viste at næsten 1 million danskere, der ikke nu havde DAB, inden for de kommende 12 måneder vil investere i en.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -