Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny P1-konkurrent bliver verdens dyreste
Tirsdag 4. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Et beløb på 125 millioner er enormt. Det vil sandsynligvis gøre den til den dyreste kanal i hele verden i forhold til omkostninger per lytter," siger DRs generaldirektør Kenneth Plummer i en kommentar til, at et nyt medieforlig vil kunne betyde, at en privat aktør vil modtage offentlig støtte på 125 mio. kr. årligt til at drive en konkurrent til P1. Plummer finder det i øvrigt absurd, at straffe DR for at have opnået succes med fire formatterede radiokanaler.
Mediepolitikerne arbejder i disse dage med planer om at give sendetilladelsen til den 4. landsdækkende FM-kanal (FM4) til en anden aktør end DR, når tilladelsen udløber den 31. december 2010. Den nye kanal skal være ikke-kommerciel - og vil få et årligt statstilskud på 125 mio. kr. til at lave en kanal, der skal konkurrere med P1.

Mister DR tilladelsen til FM4 vil det betyde, at P2 må lukke og DR sige farvel til fire klare kanalprofiler.

"Det vil være en stor skuffelse, hvis vi ender med at miste en fjerde radiokanal. Det er paradoksalt, at vi skal straffes for at have succes med vores kanaler," siger Kenneth Plummer til DR Nyheder.

Plummer erkender, at DR er under et vist pres. Og det bliver ikke bedre af udsigten til, at P1s kommende konkurrent får 125 millioner offentlige støttekroner med i ryggen. I dag bruger DR i alt 50 mio. kr. på at drive P1 og godt 40 mio. kr. på at drive P2.

Overfor Journalisten.dk kalder Kenneth Plummer beløbet på 125 mio. kr. for enormt. "Det er enormt til en samfundsgruppe, der allerede er begunstiget med en masse gode medietilbud," siger Kenneth Plummer.

Han tvivler i øvrigt på, om der er nok lyttere nok til to P1-kanaler.

Skulle det ske, at DR mister en radiokanal pr. 1. januar 2011, har man en 'plan B' klar, men Plummer vil ikke løfte sløret for, hvad denne plan indeholder. Let bliver det dog næppe, da politikerne ikke lægger op til, at der skal sendes mindre klassisk musik, når eller hvis P2 lukkes. I så fald vil det betyde, at DRs resterende tre kanaler skal overtage den klassiske musik.

"Det ville ikke være særligt hensigtsmæssigt at blande klassisk musik ind på P3 og P4. Det ville være ret ødelæggende for kanalernes profiler," siger Plummer til Journalisten.dk.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -