Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nyt radioprogram tjekker tal og fakta
Tirsdag 4. januar 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs prisvindende Thomas Buch-Andersen er klar med et nyt radioprogram på P1, der lanceres i morgen onsdag kl. 11. Programmet hedder 'Detektor' og her tjekkes tal, fakta og kendsgerninger i den aktuelle debat. Der er allerede kommet så mange spørgsmål fra lytterne, at der er stof til et helt års radioprogrammer.

Skatten bliver hævet med 31,5 milliarder ved et regeringsskifte! Omkostningerne ved indvandring til Danmark overstiger 100 milliarder! Husejerne står for 40 procent af CO2-udledningen herhjemme! Tre eksempler på påstande, der i det nye år kunne havne under 'Detektor's lup til et journalistisk faktatjek.

"Meningen med 'Detektor' er, at vi i programmet undersøger, om det man læser, hører eller ser i den aktuelle debat, er i strid med fakta eller på anden måde er misvisende eller misforstået. Det er vores håb, at vi med programmet kan skabe større gennemsigtighed i de tal, fakta og påstande, som hver dag flyver gennem luften i medierne," siger Thomas Buch-Andersen, programmets opfinder og vært.

'Detektor' har allerede fået flere end 80 ideer fra lytterne til, hvilke tal og fakta redaktionen kan tage fat i og undersøge om påstandene rent faktisk kan dokumenteres.

"Hvis programmet skal være relevant og have den tilsigtede effekt, har vi brug for input fra lytterne selv. Programmet skal inspirere til, at vi alle bliver mere kritiske over for de fakta og påstande, som vi bliver præsenteret for. Vi er meget glade for de mange idéer vi allerede har fået fx via vores hjemmeside www.dr.dk/detektor og håber på, at lytterne vil pege på endnu flere påstande, der virker faktuelt tvivlsomme," siger Thomas Buch-Andersen.

I forbindelse med folketingsvalget, der bliver udskrevet og afholdt i 2011, vil Detektor rette opmærksomheden på de politiske partier og sikre daglige faktatjek af den politiske debat. Resultatet af faktatjekket vil blive lagt ud på www.dr.dk/detektor og samlet op i det ugentlige program.

Der vil være tre-fem faktattjek pr. program. Første program sendes onsdag den 5. januar kl. 11 og genudsendes torsdag den 6. januar kl. 15.03. I første program undersøger 'Detektor' påstande fra Liberal Alliance og Anders Samuelsen.

Programmet sendes fremover hver onsdag kl. 11 og kan hentes som podcast på www.dr.dk/detektor umiddelbart efter, at programmet er sendt. Her kan lytterne samtidig skrive til redaktionen med forslag til, hvilke fakta og påstande redaktionen kan tage fat på.

Thomas Buch-Andersen modtog - sammen med Karin Mette Petersen - sidste år prisen for 'Fremragende Undersøgende Journalistik' for en P1-radiodokumentar om manglende patientsikkerhed på privathospitaler.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -