Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


SLRTV frygter for græsrodsradioerne
Onsdag 12. november 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Nye regler for tilskud til de lokale ikke-kommercielle radio og tv-stationer, der skal sørge for, at statstilskuddet til den nazistiske Radio Oasen forsvinder, kan risikere at gå ud over mange andre mennesker, der tænker og tror anderledes. Det frygter Bård Hornekær (billedet), formand for Sammenslutningen af lokale radio- og tv-stationer i Danmark (SLRTV). "Det er dybt bekymrende. Det kan gå grueligt galt", siger han i dag til Berlingske Tidende.
Bård Hornekær mener, at den nye ordning, som Brian Mikkelsen lægger op til giver mulighed for et omfattende misbrug: "Der er tale om gummiparagraffer. Med de regler i hånden vil et lokalt radio-tv-nævn f.eks. kunne forbyde en århusiansk indvandrerradio på swahili, fordi der kun er 700 personer i Århus, der taler sproget. Disse mennesker har heller ikke en bred kontakt til lokalsamfundet", påpeger han.

Konstutueret formand for Radio- og Tv Nævnet, landsdommer Hans Henrik Brydensholt er enig i, at de nye regler også vil kunne ramme andre end nazisterne. "De kan f.eks. gå ud over en tv-station, der kun sender programmer, der er produceret i udlandet og handler om en bestemt religion. Den slags har jo heller ikke den store lokale interesse", siger han til avisen, og peger på, at det afgørende er, at ytringsfriheden ikke bliver ramt.

Brian Mikelsen regner ikke med, at de nye regler vil få konsekvenser for "forkerte" stationer: "Det er derfor, vi har et et to-instans-system, der betyder, at afgørelsen i sidste ender havner hos det centrale radio- og tv-nævn. Jeg tror, at resultatet vil blive, at langt de fleste stationer stadig vil få tilskud, men at de ekstremistiske sorteres fra".

"Nazisterne har ytringsfrihed efter grundloven, men et demokratisk samfund skal ikke være til grin for sine egne penge, og jeg er inderligt imod, at man bevidstløst giver penge til samfundsnedbrydende virksomhed. At gribe ind over for den slags ligger fint i tråd med demokratiet og grundloven", slutter kulturministeren til Berlingske Tidende.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -