Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR-bestyrelse siger god for nedlæggelse af 18.30-Radioavis
Torsdag 18. marts 2004
Af Thomas Nielsen
 
De bebudede programændringer på P1 er blevet diskuteret i DRs bestyrelse. Ændringerne går bl.a. ud på en nedlæggelse af Radioavisen kl. 18.30, til fordel for en mere sammenhængende nyhedsflade i perioden eftermiddag/aften. Ifølge Jyllands-Posten overlader DRs bestyrelse den endelige beslutning om hvad der skal ændres, til direktionen.
DRs bestyrelse lader det være op til direktionen at søsætte den nye eftermiddagsflade på P1. Det blev resultatet efter lange diskussioner på DRs programstrategiseminar tirsdag og onsdag i Aalborg.

Diskussionerne tog til allerede i begyndelsen af året, da nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen og radiodirektør Leif Lønsmann offentliggjorde deres planer for P1, som betyder, at Radioavisen kl. 18.30 forsvinder. Orientering udvides med 20 minutter, så sendetiden strækker sig fra 17.10-18.55. I den udvidede sendetid skal indgå en radioavis fra kl. 18.00 til 18.10. Besparelsen på P1 fladen skal bruges til at lave 'P3 Nyheder' i weekenden.

Formanden for bestyrelsen, Jørgen Kleener (V), er generelt positiv over for programstrategierne for 2005:

"Med hensyn til P1 ser det ud som om, at hovedparten af direktionens planer bliver fulgt. Radiodirektøren har relativ frie hænder til at lave fladen", siger Jørgen Kleener til Jyllands-Posten.

Også bestyrelsesmedlem Søren Espersen (DF) er positiv over for direktionens tanker:

"Hvis man gerne vil lave eftermiddagen a la kl. 6-8 om morgenen med nyheder og baggrund i skøn blanding. Timenyheder på 10 minutters varighed, og med mulighed for at uddybe problemstillinger senere i programmet, så har jeg ingen problemer med det. 18.30-radioavisen er ikke hellig for mig", siger Søren Espersen.

Ikke alle i bestyrelsen klappede i hænderne. Bestyrelsesmedlem Thorkild Ibsen (SF) ser en forringelse af fagligheden, hvis 18.30-udsendelsen forsvinder.

"Vi er en public service kanal og skal varetage mindretallets ønsker. Der er nogle, som åbner for Radioavisen kl. 18.30 for at blive klogere. Den indeholder analyserende indslag med faglig dybde. Jeg kan ikke garantere, at ændringerne bliver dårligere, men jeg råber vagt i gevær, når vi piller ved den faglige dybde", siger Thorkild Ibsen.

Ifølge radiodirektør Leif Lønsmann går direktionen nu hjem og kigger på sagerne, men han vil ikke løfte sløret for de konkrete ændringer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -