Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Tvivlsomt om ONR bliver til noget
Torsdag 2. maj 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fyens Stiftstidende og Radio 3 fik i går onsdag meddelelse om, at de ville få sendetilladelse til deres fælles radiokanal, Odense Nærradio (ONR), på 87.9 MHz, men kun med 107 timer ugentligt. Frekvensen skal deles med universitetsradioen UFM, der fik 61 timers ugentlig sendetid, og chefredaktør for Fyens Stiftstidende siger i dag til avisen, at det ”er tvivlsomt, om parterne kan blive enige om at fordele sendetiden”, og selv om dette skulle ske, så er det ”næppe interessant at lave kommerciel lokalradio, som vi gerne vil, hvis vi ikke har sendetid hele døgnet”.
Fyens Stiftstidende bliver måske tvunget til at opgive planerne om at lave lokalradio i Odense sammen med Radio 3. I første omgang har de to parter fået afslag på ansøgningen om at sende kommerciel døgnradio i byen.

”Det er ikke tilfredsstillende for os, og vi vil nu overveje situationen nøje”, siger Fyens Stiftstidendes chefredaktør, Egon Tøttrup.

Heller ikke Radio 3 er tilfreds med de skitserede muligheder.

”Hvis der skal være økonomi i at drive en kommerciel lokalradio, som vi gerne vil, skal man råde over alle 24 timer i døgnet”, siger chef for Radio 3, Steen Mogensen, til avisen. ”Men lad os nu se, hvad vi kan forhandle os frem til sammen med UFM-folkene. Vi skal jo sætte os og fordele sendetiden, og vi skal ikke opgive på forhånd”, tilføjer han.

I dag har UFM sendetid kl. 7-16 mandag til fredag, og kl. 8-16 lørdag-søndag. Weekendens sendetider anvendes dog iflg. radionyt.com’s oplysninger ikke.

Om baggrunden for det lokale radio- og tv-nævn’s tildeling af sendetilladelser siger formanden for nævnet, at det - populært sagt – skal være Odense-borgere, der laver noget for Odense-borgere om Odense-forhold. ”Og det skal være med vægt på debat om lokale forhold”, forklarer formanden for det lokale radio- og tv-nævn, Jesper Kinch-Jensen, til Fyens Stiftstidende. ”Dermed har vi også sagt, at rene musikkanaler ikke er interessante”, tilføjer han.

Et enigt nævnt står beslutningen om fordelingen af sendetid.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -