Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Brian Mikkelsen opfordrer KOMM til at tage retssag mod KODA
Mandag 23. juni 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Alle aktører i radiobranchen har gennem flere år klaget over den meget høje betaling til ophavsrettighedsorganisationerne KODA og Gramex. Under et møde med Radio Viborgs ledelse slog Brian Mikkelsen fast, at han imødeser, de kommercielle radiostationers organisation, KOMM, hurtigst muligt anlægger en sag ved domstolene
"Det er klart en sag, vi politisk har fokus rettet mod, og alle involverede har en fælles interesse i at få problemet løst – selvfølgelig på en for alle acceptabel facon", sagde Brian Mikkelsen. Et synspunkt, som Radio Viborgs direktør, Jan Buhr er enig i. Han fortsætter: ”Vi anerkender naturligvis, at rettighedshaverne skal have et rimeligt honorar, men ønsker samtidig også forståelse for en rimelig afgiftsberegning”.

Kulturministeren lovede en hurtig politisk behandling af problemstillingen, hvis en given retssag går radiostationerne imod.

Tidligere på ugen købte Sky og Talpa de to ny radiokanaler på en historisk auktion. Det rejser naturligvis spørgsmålet om, hvorvidt vi lokalt må imødese lignende betaling, konstaterede Jan Buhr. Ministeren slog fast, at der nu skal gennemføres et udvalgsarbejde, der afsluttes hen over efteråret, og det er klart Brian Mikkelsens opfattelse, at der skal skabes bedre forhold for de kommercielle stationer. Ministeren ser gerne, at det bliver muligt at drive kommerciel radio på vilkår, der minder om det øvrige erhvervsliv.

Dermed afviste han ikke, at en af konsekvenserne kan blive, at også lokale sendetilladelser sendes i såkaldt frit udbud. Men den problematik bliver først afklaret senere på året.

Med hensyn til den øgede sendestyrke, som tidligere er vedtaget, så gav ministeren håndslag på, at han vil holde et vågent øje med IT- og Telestyrelsen, således at sagerne ikke trækkes i langdrag. Det nye er, at de 45 største radiostationer i Danmark får mulighed for at sende med 500 Watt, og på listen over de 45, ligger Radio Viborg øverst blandt radiostationer i Jylland.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -