Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Udkast til public service-kontrakt klar - uklart om DR kan fortsætte musikkanaler
Fredag 21. marts 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturministeriet har i dag offentliggjort et udkast til den public service-kontrakt, der skal indgås mellem DR og kulturministeren, og udkastet fastslår, at DR skal sikre et bredt udbud af programmer bestående af nyheder, oplysning, kunst og underholdning. Det er til gengæld det eneste sted i hele kontrakten ordet "underholdning" forekommer, og det ville kunne forekomme mærkværdigt, hvis DR - med en sådan kontrakt - ville kunne fortsætte med at levere rene underholdningskanaler som P3, DR Soft, DR Rock og de tre SKUM musik-kanaler. Den nye kontrakt lægger i stedet op til, at DR skal udfylde en rolle som skaber og formidler af dansk kunst og kultur - og der skal lægges afgørende vægt på hensynet til informations- og ytringsfriheden; DR skal være uundværlig for den demokratiske debat.
I udkastet til en public service-kontrakt mellem DR og kulturministeren lægges der op til en styrkelse af dansk musik. Det hedder i udkastet, at DR skal lægge vægt på sin rolle som en væsentlig formidler og producent af dansk musik - og videre, at DR's udsendelse af dansk musik skal øges i kontraktperioden, der løber i 4 år.

DR skal endvidere medvirke til at bevare og udvikle det danske sprog, så lytterne møder og oplever et korrekt og forståeligt dansk i DRs udsendelser.

DR skal i sin samlede udsendelsesvirksomhed medvirke til at fremme integration - uden at dette er nærmere uddybet.

Kontrakten foreskriver at DR skal sende regional programvirksomhed, men man har glemt at skrive om det er på radio eller i tv. Et godt gæt vil være: på radio.

Til gengæld fremgår det klart af kontraktudkastet, at DRs public service virksomhed for børn kun skal ske på tv. Det hedder i teksten: "DR skal tilbyde tv-programmer og informationstjenester af høj kvalitet til børn". Ikke et ord om radio.

Ikke kun børnene svigtes. Der er også en risiko for at danske i udlandet lades i stikken. DR bliver således kun forpligtet til at fortsætte kortbølgeudsendelserne til udlandet til udgangen af 2003. Herefter kan kulturministeren godkende, at kortbølgevirksomheden indstilles. Sker det, vil det afskære danskere, der f.eks. befinder sig i krigszoner, u-lande og andre steder, hvor der ikke er internetadgang, fra at få informationer fra hjemlandet.

I kontrakten pålægges DR at lægge produktion for mellem 125 og 170 mio. kr. om året hos uafhængige producenter. Det fremgår ikke direkte, men der er givetvis tale om tv. Dermed er der ikke udsigt til at DR pålægges at lægge noget som helst af radioproduktionen udenfor DR.

DR driver i dag 13 radiokanaler: De rene musik-kanaler DR Soft, DR Rock, Boogie SKUM, Ghetto SKUM, Electric SKUM, DR Jazz og DR Klassisk. Så er der P3 og P4. Og endeligt er der P1, P2 Musik & Kultur, DR Plus og DR Nyheder. I kontrakten omtales kun nogle af disse kanaler. De rene jukebox-musikkanaler nævnes således slet ikke som en del af de kanaler, DR's public-service virksomhed omfatter. Til gengæld anføres det, at DR kun kan oprette yderligere radiokanaler efter aftale med kulturministeren.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -